TexHack-innovaatiotapahtuma

Suomen Tekstiili & Muoti ry järjestää tekstiili- ja muotialan innovaatiotapahtuman Helsingissä 6.-7.11.2017. Tavoitteena on ratkaista tulevaisuuden haasteet jo tänään ja löytää uusia ratkaisuja suomalaisten tekstiili- ja vaatealan menestykseen. Parhaalle ratkaisulle on luvassa 5000 euron rahapalkinto.

TexHack in English, click here

Mikä on hackathon?
Hackathon on it-maailmasta tuttu työskentelymalli. Tapahtumassa joukko start upeja, opiskelijoita ym. kerääntyy yhteen tilaan työstämään ratkaisuja annettuihin haasteisiin. Tavoitteena on, että tapahtuman aikana kehitetyistä ideoista syntyy aidosti hyödyllisiä ratkaisuja tai palveluita, joita on mahdollista testata ja jatkokehittää tapahtuman jälkeen.

Kaksipäiväisen tapahtuman aikana 50 innovatiivista osallistujaa ryhtyvät ratkaisemaan haasteita, jotka ovat asettaneet kuitukangasyhtiö Suominen, työvaatevalmistaja Image Wear, patjoja ja vuodevaatteita valmistava Familon ja Kivat-lastenvaatteista tunnettu Agtuvi. (Lue tarkemmat kuvaukset haasteista sivun lopusta.)

Yritysten edustajat ja tapahtuman fasilitaattorit sparraavat osallistujaryhmiä parhaan ratkaisun kehittämisessä. Hackathonin päätteeksi osallistujat esittelevät kehittämänsä ratkaisuehdotukset, ja yritysten edustajista sekä ulkopuolisista asiantuntijoista koostuva tuomaristo palkitsee parhaan ratkaisuehdotuksen 5000 euron arvoisella rahapalkinnolla. Lisäksi ryhmillä on mahdollisuus neuvotella yhteistyön jatkamisesta yritysten kanssa.

Tuomaristossa ratkaisuehdotuksia arvioivat yritysedustajien lisäksi futuristi Elina Hiltunen, VTT:n johtava tutkija Pekka Tuomaala, enkelisijoittaja Jaakko Salminen sekä Suomen Tekstiili & Muoti ry:n toimitusjohtaja Anna-Kaisa Auvinen.

Tapahtuman kielinä ovat suomi ja englanti.

Aika: 6.-7.11.2017
Paikka: Helsinki (tarkempi sijainti vahvistetaan myöhemmin)
Ilmoittautuminen: Osallistujahaku päättyi 12.10.2017. Valituille osallistujille on lähetetty vahvistusviesti.
Osallistumismaksu: Tapahtuma on osallistujille maksuton. Jokainen osallistuja vastaa kuitenkin itse majoitus- ja matkakuluista. Autamme tarvittaessa erilaisten majoituspaikkojen löytämisessä.

 

Yritysten asettamat haasteet

Tutustu tapahtumassa mukana olevien yritysten asettamiin haasteisiin ja valitse ilmoittautumisen yhteydessä omasi.

Suominen – Älyä ja tekniikkaa kuitukankaisiin

Suominen on maailman suurin pyyhintätuotteissa käytettävien kuitukankaiden valmistaja. Lisäksi yhtiön valmistamia kuitukankaita käytetään valituissa lääketieteellisissä- ja hygieniatuotteissa. TexHackin avulla yritys etsii uusia mahdollisuuksia kuitukankaisiin yhdistämällä niihin älyä ja tekniikkaa. Lue lisää

Image Wear – Työvaatevalmistuksen automatisointi

Image Wear on Suomen johtava työvaatevalmistaja. TexHackissa yritys hakee uusia ratkaisuja työvaatteiden valmistuksessa toistuvien valmistusvaiheiden automatisointiin. Lue lisää

Familon – Hygieniatekstiilien kierrätys

Patjoja, tyynyjä ja vuodevaatteita valmistava Familon tietää, mistä parhaat yöunet ja jokapäiväinen hyvinvointi on tehty. TexHackissa yritys etsii uusia ratkaisuja tuotteidensa kustannustehokkaaseen kierrättämiseen. Lue lisää

Agtuvi – Kuluttajakokemuksen kehittäminen Kivat-verkkokaupassa

Kivat-lastenvaatteista tunnettu Agtuvi on kasvattanut verkkokauppansa osuutta vuosittain sen avaamisesta lähtien. TexHackin avulla yritys etsii uusia mahdollisuuksia verkkokaupan hyödyntämiseksi Kivat-brändin showroomina. Lue lisää

Tapahtuman ohjelma

Maanantai 6.11.2017

Klo 9 Ilmoittautuminen
Klo 10 Tapahtuman avaus, haasteiden esittely
Klo 18 Ruokaa ja verkostoitumista

Ryhmien on mahdollisuus halutessaan jatkaa haasteiden parissa työskentelyä myös illallisen jälkeen.

Tiistai 7.11.2017

Klo 8 Työskentely haasteiden parissa jatkuu
Klo 12.30 Ryhmät esittelevät ratkaisuehdotuksensa tuomaristolle
Tapahtuma päättyy noin klo 16.

Suomen Tekstiili & Muoti ry tarjoaa osallistujille lounaan, illallisen, kahvia/ teetä ja juotavaa tapahtuman aikana.
Muutokset ohjelmaan ovat mahdollisia.

Kysyttävää? Ota yhteyttä Satumaija Mäkeen.