Lidewij Edelkoort: Tämä on paras aika olla tekstiilialalla

Lidewij Edelkoort on yksi maailman tunnetuimmista trendiennustajista ja alan edelläkävijä. Suomeen hänet toi Aalto-Yliopiston Textile Summit, jota hän on ollut laittamassa alulle. Kysyimme Edelkoortilta, mitä tekstiilialalla kannattaa juuri nyt seurata.

”Meidän tulee puhua tekstiileistä. Nykyihmiset ovat etääntyneet tekstiileistä ja ymmärrys tekstiilien moninaisuudesta on hukassa. Useinkaan ihmiset eivät ajattele pukemansa paidan olevan tekstiiliä tai he eivät tiedä missä ja mistä se on valmistettu. Se on vain pelkkä paita”, Li Edelkoort napauttaa.

”Toivon, että tekstiileistä puhumalla saamme ihmiset ymmärtämään, mitä tekstiilit ovat, mikä niiden rooli on yhteiskunnassa ja mikä voima tekstiileillä on vaikuttaa ympäristöön,” Edelkoort sanoo.

Edelkoortin mukaan tämä on vuosikymmeniin paras aika olla mukana tekstiilialalla. Ala laajenee ja vaikuttamis- ja muutosmahdollisuuksia on paljon.

Hän nostaa esiin kolme kiinnostavaa kehityskulkua: Ensinnäkin uusien materiaalien raaka-aineita haetaan luonnosta ja valmistetaan luontoa imitoiden. Samoin tekstiilien värjäyksessä käytetään luonnonvärejä, värjäys muuttuu ympäristöystävällisemmäksi ja väreillä voidaan myös luoda luonnon muotoja ja tekstuureja.

Kolmanneksi muttei suinkaan vähäisimmäksi hän nostaa sen, miten tulevaisuuden tekijät ottavat aikaa suunnitteluun, hidastavat prosesseja ylituotannon vähentämiseksi ja panostavat uniikkiuteen ja tarkkaa valmistukseen.

Edelkoort vinkkaa kolmesta eri yrityksestä, joiden toimintamalleista kannattaa ottaa oppia.

Lue seuraavaksi

, ,

Suomalainen Infinited Fiber tekee miljoonan euron kangaspaloja

Ekologista ja helppoa – tämän takia 3D-suunnittelusta kannattaa syttyä

Vanha t-paita takaisin langaksi ja vaatteeksi – Suomessa ratkotaan poistotekstiilin kierrätystä uudella bisneksellä

Löydä ratkaisut

Pidä ajatuksesi ajan tasalla, tilaa Fab-viisaudet

Lähetämme sähköpostiisi Fabin tärkeimmät poiminnat kerran kvartaalissa. Fab-viisaudet ovat kiikarisi tekstiili- ja muotialan tulevaisuuteen.

Siirry tilaamaan