“Salli hullutkin ideat” – Foxa hyötyy usean polun tuotekehityksestä

Kovaan käyttöön tulevia työvaatekankaita valmistuttava Foxa antaa tuotekehityksessä hulluimpienkin ideoiden kukkia, sillä koskaan ei tiedä, mistä voi tulla seuraava menestystuote, kertoo toimitusjohtaja Jukka Sipilä. Esimerkiksi pienelle kumppanille kehitetty verkkoneulos synnytti lopulta kokonaisen tuoteperheen, joka myy hyvin.

”Tuotekehityksessä olennaista on kulkea useampaa tietä samaan aikaan. Jos valitsee vain yhden polun, saattaa tulla umpikuja ­nopeasti ­vastaan. Esimerkiksi joustavien kankaiden kohdalla testaamme monia vaihtoehtoja, ja vasta ­oman laboratoriomme testeissä ja koepesuissa paljastuu, toimiiko kangas vai ei.

Kehitys lähtee aina asiakkaan tarpeesta.

On turha kehittää jotain, jota asiakas ei ­tarvitse. Yksi projekti voi johtaa toiseen: muutama vuosi sitten asiakas kyseli erityisen lujaa verkko­neulosta armeijan pieneen reppuprojektiin. Vaikka määrä oli vaatimaton, lähdimme kehittämään tuotetta yhteistyökumppanimme kanssa. Neuloksesta tuli hyvä, ja se synnytti kokonaisen tuoteperheen, jota myymme jatkuvasti.

Ylläpidämme sallivaa kulttuuria. Emme pohdi kauhean kauan, onko jokin varmasti järkevää, vaan kokeilemme ja yritämme olla latistamatta hulluimpiakaan ideoita. Esimerkiksi vuonna 2016, kun Suomen armeijan maastokankaan mallisuoja vapautui, alkoi maastokuosia näkyä monissa eri kankaissa. Meille tuli mieleen testata kuosia lakanoissa, ja siitä tulikin hitti. Monessa maanpuolustus­henkisessä perheessä vaivuttiin sinä vuonna metsänvihreisiin joulu-uniin”, Foxan Jukka Sipilä kertoo.

 

Foxa on Forssassa toimiva työ-, armeija- ja ulkoiluvaate­kankaita ­valmistava yritys. Se työllistää 11 henkilöä, joista 3 tuotekehityksessä. Liikevaihto vuonna 2018 oli 5,5 miljoonaa euroa ja liikevoitto 400 000 euroa.

 

Juttu on julkaistu alun perin Fab-lehdessä marraskuussa 2019.

Lue seuraavaksi

100-vuotiaan Nanson pääsuunnittelija Noora Niinikoski & kilpailukyvyn avaimet

,

Tyhmä kysymys: Miten yritys voi kertoa vastuullisuudesta niin, että kuluttaja kiinnostuisi?

,

Näillä opeilla Luhta ja muut suomalaisbrändit menivät maailmalle

Löydä ratkaisut

Pidä ajatuksesi ajan tasalla, tilaa Fab-viisaudet

Lähetämme sähköpostiisi Fabin tärkeimmät poiminnat kerran kvartaalissa. Fab-viisaudet ovat kiikarisi tekstiili- ja muotialan tulevaisuuteen.

Siirry tilaamaan