Sukelluspuvun anatomia: Kevyttä raskaisiin tehtäviin

Suomessa tehdään tuskin montaa sukellusretkeä, jossa joku ei käyttäisi Ursuitin Heavy Light -sukelluskuivapukua. Selvitimme 25-vuotiaan klassikon salaisuudet.

1. Suunnittelu

Ursuitin Heavy Light -kuivapuku kehitettiin alun perin Ruotsin armeijan taistelusukeltajille. Lähtökohtana oli, että liikkuminen sen kanssa olisi helppoa muuallakin kuin vedessä. Nykyään Heavy Light -pukuja käyttävät harrastajasukeltajien lisäksi melkein kaikkien Itämerta ympäröivien valtioiden laivastot.

2. Materiaali

Heavy Lightissa vesi pysyy puvun ulkopuolella trilaminaattinylonin ansiosta. Siinä nylonkerrosten väliin on sivelty butyylikumia. Pelkkä nylonkude on itsessään niin tiheää, että esimerkiksi öljy ei läpäise sitä. Puku kestää oikeaoppisesti säilytettynä kymmeniä vuosia, ja sitä voi myös korjata ja huoltaa.

3. Tuotanto

Heavy Light -puvut valmistetaan Turussa Ursuitin tehtaalla. Yritys kokeili teettää pukuja Kaukoidässä, mutta kokeilu loppui 200 puvun jälkeen, koska reklamaatioita tuli niin paljon. Ursuitin jokainen puku numeroidaan mahdollisten virheiden jäljittämiseksi.

4. Kehitys

Heavy Light -kuivapuku on periaatteeltaan sama kuin 25 vuotta sitten, mutta vuosien varrella pukua on paranneltu sukeltajien toiveiden mukaan. Ennen haluttiin väljempää, nyt hyvin istuvaa. Mitä istuvampi puku, sitä tarkempaa suunnittelua se vaatii liitoskohdilta.

Lue seuraavaksi

Värimorsingolla maailmalle – Natural Indigo tuo luonnonmukaisen värjäyksen nykyaikaan

,

Kasvuun yrityskaupoilla – Metsolan ja SGN Groupin 5 oppia yhdistymisestä   

,

Rester keräsi monta tahoa yhteen ja toteutti kiertotalousunelman – toimitusjohtaja Outi Luukon opit

Löydä ratkaisut

Pidä ajatuksesi ajan tasalla, tilaa Fab-viisaudet

Lähetämme sähköpostiisi Fabin tärkeimmät poiminnat kerran kvartaalissa. Fab-viisaudet ovat kiikarisi tekstiili- ja muotialan tulevaisuuteen.

Siirry tilaamaan