Koronasohvat ja -suojatakit kasvattivat Lennolia ja toivat hyvän kierteen 

Suomalaisten tuotteiden suosiminen hyödyttää yrityksiä ja ihmisiä laajasti. Sen tietää sisustustekstiilejä ja huonekalupehmusteita valmistavan Lennolin toimitusjohtaja Pirjo Pystykoski-Sopanen. Hän on keväästä lähtien saanut palkata lisää väkeä Jalasjärven-tehtaalle koronasohvien ja -suojatakkien ansiosta.

”Kun maaliskuussa korona iski Suomeen, puhelimet lakkasivat soimasta ja liikevaihtomme romahti. Jouduimme lomauttamaan koko henkilökunnan. Mutta lomautuksia ei kestänyt kuin kolme, neljä päivää, ja sen jälkeen kutsuimme kaikki takaisin. Nyt meillä on jatkuva rekrytointi päällä.  

Luin silloin paikallislehdestä, että Tella alkaa valmistaa koronasuojatakkeja sairaaloihin ja etsii yhteistyökumppaneita. Otin sinne yhteyttä. Puolentoista viikon päästä meillä oli tuotantolinjat pystyssä, ja huhtikuussa teimme ensimmäiset Tellan takit. 

”Thaimaan-matkarahat on käytetty suomalaisiin sohviin.”  

Touko–kesäkuussa alkoi myös huonekalupehmusteiden tilauskanta elpyä ja on ollut siitä lähtien tosi hyvä. Toimitamme pehmusteita esimerkiksi Iskulle, Askolle, Hakolalle ja Adealle. Ihmiset ovat olleet paljon kotona ja panostaneet kotoiluun. Thaimaan-matkarahat on käytetty suomalaisiin sohviin. Sillä on ollut meille iso merkitys.” 

 

Näin hyvän kierre kasvaa 

”Suomalaisen alkuperän vaikutus ihmisten ostopäätöksiin on selvästi lisääntynyt, ja sillä on valtavat kerrannaisvaikutukset. 

Kun ostaa kotimaista, yritykset voivat työllistää lisää suomalaisia. Näin yritykset ja työntekijät maksavat veroja Suomeen, ja työllistyneet ihmiset ostavat palveluita ja tuotteita Suomesta. Sitten on vielä alihankinta, eli tehtaat ostavat Suomesta osakomponentteja, tarvikkeita ja materiaaleja, ja teettävät alihankintana pienemmillä yrityksillä. Näin hyvän kierre vain kasvaa. 

”En toivo, että korona jatkuu, mutta toivon, että siitä koitunut hyvä jäisi.”

Lennolilla on ollut nyt ompelijoista niin kova pula, että olemme palkanneet pystymetsästä rohkeita ihmisiä kokeilemaan, pääsevätkö he haluttuun ompelutahtiin viikossa. Osa on lomautettuja muilta aloilta ja ovat meillä väliaikaisesti. Lokakuussa maksoimme palkkaa 45 ihmiselle, mikä on tuplat normaalista henkilöstömäärästämme. 

Olen niin kiitollinen, kun ajan aamulla mäkeä ylös tehtaan pihaan ja huomaan, että pihassamme on niin monta autoa. Me kaikki olemme täällä helskutin ylpeitä, kun saamme olla suojatakkien myötä osa suomalaista huoltovarmuutta. 

En toivo, että korona jatkuu, mutta toivon, että siitä koitunut hyvä jäisi. Uskon, että meidän arvomme muuttuvat tästä pysyvästi ja ihmiset näkevät jatkossakin kaiken hyvän, mikä on lähellä.” 

Lue seuraavaksi

28.2.2024

Tiukan paikan tekstiileillä vihreämpiä ratkaisuja

30.1.2024

Nyt kunnianhimoa brändäykseen!

5.12.2023

Brändi: Identiteetin rakentajasta toiminnan alustaksi

Löydä ratkaisut

Pidä ajatuksesi ajan tasalla, tilaa Suomen Tekstiili & Muodin uutiskirje

Lähetämme sähköpostiisi Suomen Tekstiili & Muodin uutiskirjeen, josta voit lukea tuoreimmat Fab-artikkelit.

Siirry tilaamaan