Anna-Kaisa Hakkarainen

Asiantuntija, viestintä

+358 400 446 413
anna-kaisa.hakkarainen@stjm.fi

Profiili

Olen taustaltani yhteiskuntamaantieteilijä, viestinnän alan töitä olen tehnyt jo opiskeluajoista lähtien. Minulla on paljon kokemusta erityisesti järjestöpuolen viestinnästä, ja tein töitä itsenäisenä viestinnän ja kääntämisen yrittäjänä liki 10 vuotta. Kansainvälisyys ja monikielisyys ovat minulle tärkeitä asioita työssäni. Monipuolisen kielitaidon ansiosta pystyn seuraamaan alan käänteitä ja maailmanmenoa yleisemminkin kuudella eri kielellä.

Töissä

Teen liitossa sekä sisäistä että ulkoista viestintää. Suunnittelen liiton viestinnän kokonaisuutta ja toteutan erilaisia viestintäprojekteja – esimerkiksi näiden verkkosivujen mittavan uudistuksen. Vastaan median yhteydenottoihin ja tarjoan ajantasaista tietoa alasta. Arkeeni kuuluvat uutisjutut, tiedotteet, uutiskirjeet, jäsenviestintä, käännökset ja someviestintä. Työssäni tärkeää on johdattaa kysyjät oikean tiedon lähteille – viestijältähän voidaan kysyä puhelimessa melkein mitä tahansa. Kehitän myös liiton sisäistä viestintää ja sparraan osaavia asiantuntijoitamme löytämään itselleen sopivimmat viestimisen tavat ja kanavat.

Työni vaikutus jäsenyrityksen arkeen

Suorat yhteydet yrityksiin ovat työni suola. Teemme liitossa työtä, jotta jäsenyrityksillämme olisi entistä paremmat mahdollisuudet menestyä ja kasvaa. Itse saan auttaa yrityksiä esimerkiksi tuomalla esiin alan uusia innovaatioita tai kiinnostavia tapahtumia. Vinkkaan innostavista aiheista ja kiinnostavista yrityksistä myös median suuntaan. Ohjaan ja opastan tietoa etsiviä yrityksiä oikeiden asiantuntijatahojen äärelle.

Vapaa-aikana

Elämässäni tärkeintä ovat perheeni ja muut läheiset ihmiset. Perheen kanssa laitamme ruokaa, liikumme luonnossa tai leikimme puistossa. Olen kasvanut puikot käsissäni, sillä vahva käsityöosaaminen kulkee meillä suvussa. Lisäksi liikun ja luen aina kun mahdollista (usein nykyään kyllä liikun ja kuuntelen kirjoja).

Tärkein tekstiilini

Isoäidinneliöistä virkkaamani viltti, jonka olen tehnyt lahjaksi antamieni villasukkien ja kummilasten vauvannuttujen langanlopuista. Viltissä kulkevat ihanat langat, käsillä tekeminen ja minulle tärkeät ihmiset yhdessä paikassa.

Kysy minulta näistä

Liiton viestintä, mediasuhteet, juttuvinkit, tiedotteet

Anna-Kaisa mukana näissä

Tekstiili- ja muotialan tiedon äärelle entistä mukavammin – tervetuloa uudistuneille verkkosivuillemme!

Haemme tekstiili- ja muotialan yritysten liittoon opiskelijaa projektityöntekijäksi ja viestintäharjoittelijaa

Uutta osaamista liittoon: Anna-Kaisa Hakkarainen ja Emilia Gråsten aloittivat elokuussa tehtävissään