Hanne Mikkonen

Asiantuntija, tilastot (perhevapaalla 21.1.22 lähtien)


Profiili

Koulutukseltani olen valtiotieteiden maisteri – pääaineenani talous- ja sosiaalihistoria. Ajauduin jo opiskeluideni aikana töiden kautta tilastojen pariin ja sille tielle olen jäänyt. Tykkään numeroista ja rakastan excelöintiä sekä tilastojen analysointia. Olen työskennellyt tilastojen, datan ja tiedonkeruun parissa kymmenisen vuotta. Liitossa aloitin tilastoasiatuntijana vuonna 2016.

Töissä

Olen pitkälti vastuussa kaikista liiton tilastoista. Teen erilaisia kyselyitä kuten jäsenkyselyitä, yrityskyselyitä ja kuluttajatutkimusta. Vastaan verkkosivuillamme olevasta Tekstiili- ja vaatealan suomalaiset valmistajat ja tuottajat -tietopankista. Teen myös monenlaisia taustamateriaaleja esimerkiksi vaikuttamistyön tueksi. Lisäksi minulla on pääkäyttäjävastuu liiton asiakkuudenhallintajärjestelmästä.

Työni vaikutus jäsenyritysten arkeen

Tarjoan jäsenille ajankoista tilastotietoa ja huolehdin siitä, että olemme perillä alan ja jäsenyritysten tilanteesta. Varmistan, että viemme tekstiili- ja muotialan asioita faktapohjaisesti eteenpäin niin päättäjille, medialle kuin muillekin sidosryhmille. Palvelen jäsenyrityksiämme mielelläni suoraan kaikenlaisissa tilastoihin ja numeroihin liittyvissä asioissa.

Vapaa-ajalla

Harrastan ompelua ja teen itse vaatteita. On erityisen mukavaa, että pääsen myös työskentelemään tämän alan parissa.

Tärkein tekstiilini

Arvostan nukkumista ja hyvää unta, joten tärkeimmiksi nousevat Joutsenen untuvapeitto ja -tyynyt.

Kysy minulta näistä

Tekstiili- ja muotialan tilastot, kuluttajatutkimukset, palkkatilastot, kuitutilastot

Hanne mukana näissä

Tekstiili- ja muotialan näkymät lähikuukausille ovat synkät

Kotimainen kysyntä piristi tekstiili- ja muotialan liikevaihtoa kesällä – syksyyn liittyy paljon epävarmuutta

Rajoitusten purkaminen helpottanut tekstiili- ja muotialan yritysten tilannetta hieman, mutta valtaosalla liikevaihto edelleen tavanomaista pienempi

Kiina on ylivoimaisesti suurin, Myanmar 18. – Mistä maista Suomeen tuodaan eniten tekstiilejä ja vaatteita?