Inna Ahlqvist

Asiantuntija, koulutus ja osaaminen (perhevapaan sijainen)

+358 50 5939 722
inna.ahlqvist@stjm.fi

Profiili

Olen koulutukseltani vaatetusalan artenomi (AMK), alan ammatillinen opettaja, yrittäjä ja opinto-ohjaaja. Olen opettanut, ohjannut ja arvioinut eri-ikäisiä opiskelijoita ammatillisella puolella, ammattikorkeakoulussa sekä vapaan sivistystyön puolella ja yrityksissä, myös kansainvälisten yhteistyökumppaneiden kanssa. Olen pyörittänyt omaa yritystä ja ollut kehittämässä alan uusia tutkinnon perusteita sekä uusia koulutus- ja oppimisympäristöjä. Suunnittelu ja kehittäminen ovat mielestäni innostavaa sekä mielenkiintoista ja siksi opiskelen myös kehittämisprojektien johtamista TUAS Master Schoolissa. Olen virkavapaalla lehtorin virastani ja nyt ”työelämässä oppimassa” vahvasti uudistuvaa suomalaista tekstiili ja muotialaa sen aitiopaikalta.

Töissä

Olen mukana erilaisissa työryhmissä opetushallituksessa, ministeriöissä, liittoryhmissä sekä eurooppalaisessa kattojärjestössämme. Pyrin vaikuttamaan siihen että tekstiili- ja muotialalla olisi myös tulevaisuudessa osaavia henkilöitä töissä, koulutuksenjärjestäjillä olisi mahdollisuus kouluttaa osaajia ja innovoida uutta sekä yrityksillä mahdollisuus saada täydennyskoulutusta työntekijöilleen. Työviikkoni aikana saan keskustella useiden mielenkiintoisten alan ihmisten kanssa sekä pitää infotilaisuuksia, järjestää tapahtumia tai antaa lausuntoja alalle tärkeistä asioista. Työympäristö vaihtelee viikoittain etätyöskentelystä yritys- ja oppilaitosvierailuihin. Toimistolla olen ns. ”harvinainen näky”, mutta nautin tiimityöstä ja yhteisestä innostumisesta työn alla olevaan työtehtävään.

Työni vaikutus jäsenyrityksen arkeen

Kuuntelemalla ja keräämällä tietoja jäsenyritysten osaajatarpeista, pyrin edesauttamaan osaajien saatavuutta sekä apua osaavan työvoiman hankinnassa. Teen yhteistyötä koulutuksenjärjestäjien erityisesti kumppanijäseniemme kanssa olemalla mukana hankkeissa, työryhmissä ja koulutussuunnittelussa. Vien viestiä yrityksistä ja oppilaitoksista eri työryhmien kautta koulutuspoliittiseen päätöksentekoon.

Vapaa-aikana

Viihdyn hyvin kotona oman perheen parissa ja kotipihalla puuhastellen tai leffoja katsellen. Aina kun on mahdollista, lähdemme ulkomaille uusia virikkeitä hankkimaan. Arjessa pyrin suuntaamaan askeleeni jumppatunneille tai lenkkipoluille hyvässä seurassa. Olen myös innokas uusien asioiden oppija, mutta jos vain mahdollista pienet päiväunet sisällytetään päivään.

Tärkein tekstiilini

Ehdottomasti villasukat. Niillä on rauhoittava, lämmittävä ja rentouttava vaikutus hektisessä arjessa. Ne matkaavat myös aina matkoillani mukana, oli kohteena mikä tahansa.

Kysy minulta näistä

Alan koulutus, osaaminen, vetovoima