Sanna Vassinen

Asiantuntija, VISU-hanke

+358 50 538 2032
sanna.vassinen@stjm.fi

Profiili

Olen koulutukseltani tekstiili- ja vaatetustekniikan insinööri. Myöhemmin olen täydentänyt osaamistani ympäristöalan erikoisammattitutkinnolla. Olen työskennellyt monipuolisesti vaatetus- ja tekstiilialan tehtävissä, työnjohtorooleista IT-kehitystehtäviin. Olen kiinnostunut asioiden tutkimisesta, tiedonkeruusta ja analysoinnista. Aloitin liitossa tilastoasiantuntijan perhevapaan sijaisena tammikuussa 2022. Työsuhde jatkui tammikuussa 2023 VISU-hankkeessa asiantuntijana.

Töissä

Työskentelen hankkeessa, jossa selvitämme nuorten vaatekulutuskäyttäytymistä yhdessä Laurea ammattikorkeakoulun kanssa. Tavoitteena on rakentaa kestävään vaatekulutuskäyttäytymiseen keskittyvä kokonaisuus, jonka osapuolina ovat tekstiili- ja muotialan yritykset, nuoret kuluttajat ja oppilaitokset. Tutkimusmateriaalia keräämme haastattelemalla 16–21-vuotiaita nuoria sekä eri oppiaineiden opettajia.

Työni vaikutus jäsenyritysten arkeen

Pyrin kehittämään yhteistyötä jäsenyritysten, nuorten kuluttajien ja oppilaitosten välillä. Järjestämme hankkeen aikana vaatealan yrityksille tuotekehitys- ja ennakointityöpajoja. Hankkeen edetessä esitykset ja tutkimustulokset tulevat jäsenten käyttöön. Yrityksillä on mahdollisuus päästä mukaan kasvattamaan nuorten tietoisuutta vastuullisesta vaatekulutuskäyttäytymisestä.

Vapaa-ajalla

Kaikenlainen käsillä tekeminen on aina ollut osa elämääni: ompelu, neulominen, virkkaaminen, huonekalujen tuunaaminen ja askartelu. Tekstiilikierrätys ja vastuullisuus ovat kiinnostaneet minua jo vuosia myös yksityiselämässä. Perheessäni urheillaan, mikä tuo sisältöä myös omaan vapaa-aikaan.

Tärkein tekstiilini

Seinälläni roikkuu isoäitini vuonna 1962 Nurmijärvellä tekemä iso ryijy. Meillä oli hyvin samanlainen maku, sekä väreissä että tyylissä. Ryijy on kaunis ja myös tärkeä muisto isoäidistäni.

Kysy minulta näistä

Visu hanke, nuorten vaatekulutuskäyttäytyminen, yhteistyö nuorten, yritysten ja oppilaitosten välillä

Sanna mukana näissä

Digitalisaation tarjoamat mahdollisuudet kiinnostavat yrityksiä

Vastuullinen vaatekulutus osaksi koulujen kestävyyskasvatusta?

Suomalaisen työn arvostus nousussa tekstiili- ja muotialalla – yritykset suunnittelevat investointeja

Jäsenkysely 2022: Liiton tapahtumat ja verkostoituminen kiinnostavat – kiitosta vaikuttamistyöstä