Sanna Vassinen

Asiantuntija, tilastot (perhevapaan sijainen)

+358 50 538 2032
sanna.vassinen@stjm.fi

Profiili

Olen koulutukseltani tekstiili- ja vaatetustekniikan insinööri. Myöhemmin olen täydentänyt osaamistani ympäristöalan erikoisammattitutkinnolla. Olen työskennellyt monipuolisesti vaatetus- ja tekstiilialan tehtävissä, työnjohtorooleista IT-kehitykseen. Lähes kaikissa työtehtävissäni punaisena lankana ovat olleet prosessien ja toiminnan kehittäminen sekä tilastot eri laajuuksissa. Aloitin liitossa perhevapaan sijaisena tammikuussa 2022.

Töissä

Tehtäviini kuuluvat liiton tilastojen tekeminen ja päivittäminen liiton nettisivuille ja julkaisuihin. Tuotan taustatilastoja ja -materiaalia muiden asiantuntijoiden käyttöön ja vaikuttamistyön tueksi. Toteutan erilaisia kyselyitä ja tutkimuksia, niin yrityksistä kuin kuluttajistakin. Liiton asiakkuudenhallinnan kehitystehtävät ovat myös osa työtäni.

Työni vaikutus jäsenyritysten arkeen

Pidän huolta, että jäsentemme käytössä on ajankohtaisia ja oikeita tilastoja alaltamme. Tietoja voivat käyttää yksittäiset jäsenyritykset, media ja päättäjät. Käytämme jäseniltä kerättyjä tilastoja ja tietoja edunvalvonnassa ja vaikuttamistyössä. Siksi yhteistyö liiton ja jäsenyritysten välillä on erittäin tärkeää. Mitä enemmän meillä on tietoa, sitä enemmän meillä on liittona mahdollisuuksia vaikuttaa.

Vapaa-ajalla

Kaikenlainen käsillä tekeminen on aina ollut osa elämääni: ompelu, neulominen, virkkaaminen, huonekalujen tuumaaminen ja askartelu. Tekstiilikierrätys ja vastuullisuus ovat kiinnostaneet minua jo vuosia myös yksityiselämässä. Perheessäni urheillaan, mikä tuo sisältöä myös omaan vapaa-aikaan.

Tärkein tekstiilini

Seinälläni roikkuu isoäitini vuonna 1962 Nurmijärvellä tekemä iso ryijy. Meillä oli hyvin samanlainen maku, sekä väreissä että tyylissä. Ryijy on kaunis ja myös tärkeä muisto isoäidistäni.

Kysy minulta näistä

Tekstiili- ja muotialan tilastot, kuluttajatutkimukset, palkkatilastot, kuitutilastot.

Sanna mukana näissä

Suomalaiset käyttävät vaatteisiin, kodintekstiileihin ja jalkineisiin 920 euroa vuodessa

Suomalaisen työn arvostus nousussa tekstiili- ja muotialalla – yritykset suunnittelevat investointeja

Jäsenkysely 2022: Liiton tapahtumat ja verkostoituminen kiinnostavat – kiitosta vaikuttamistyöstä

Yrityskysely: Tekstiili- ja vaatetusalan yrityksillä investointihalukkuutta kansainväliseen myyntiin ja markkinointiin