Fluff Stuff Oy

Fluff Stuff Oy on Suomen Tekstiili & Muoti ry:n startup-jäsen.

Fluff Stuff on kotimainen startup -yritys, joka tarjoaa maailman tekstiilitäytemarkkinoille ilmastopositiivisen ja kestävämmän vaihtoehdon polyesterin ja untuvan rinnalle.

Tietoa yrityksestä

Fluff Stuff tuo markkinoille ekologisempia ja kestävämpiä kasvipohjaisia tekstiilien täytemateriaaleja, joita voidaan hyödyntää esimerkiksi tyynyissä ja takeissa. Fluff Stuffin ratkaisu perustuu osmankäämien höytyvien hyödyntämiseen, jolloin täyte on täysin biohajoava, vegaaninen, myrkytön ja mikromuoviton. Lue lisää meistä kotisivullamme osoitteessa www.fluffstuff.fi.

Lisätietoa osmankäämistä:
Osmankäämihöytyvä on ominaisuuksiltaan hyvin paljon untuvan kaltainen: pehmeä, joustava ja palautuu hienosti muotoonsa. Myös pesuominaisuudet ovat samanlaiset kuin untuvalla. Osmankäämin käytöstä täytteenä luovuttiin aikanaan maailmansotien jälkeen, kun polyesteriä pystyttiin tuottamaan helposti ja edullisesti saatavilla olevasta fossiilisesta energiasta. Nyt viljelyä voitaisiin elvyttää käytöstä poistetuilla turvesoilla ja samalla hillitä niiden hiilidioksidipäästöjä, sillä osmankäämin viljely sitoo hiiltä paremmin maaperään. Lisäksi viljely tarjoaa maanomistajille uuden ekologisesti kestävän tulonlähteen.

Tutustu myös näihin jäsenyrityksiin