Lounais-Suomen Jätehuolto Oy

Lounais-Suomen Jätehuolto Oy on Suomen Tekstiili & Muoti ry:n kumppanijäsen.

Lounais-Suomen Jätehuolto (LSJH) on vuodesta 2015 lähtien kerännyt ja lajitellut kotitalouksien poistotekstiiliä, ja vuodesta 2021 alkaen jalostanut sitä avauslinjastolla Paimiossa kotimaiseksi kierrätysraaka-aineeksi. LSJH toimii sekä veturina että yhteistyökumppanina useissa innovatiivisissa edistämishankkeissa, päätavoitteenaan etsiä kaikille lajittelemilleen poistotekstiileille parhaat kiertotalouden mukaiset kierrätysratkaisut. LSJH on 100 % kestävä yhteistyökumppani ja Yhteiskunnallinen yritys, jolla on olemassa olevat, toimivat tuotantoverkostot ja resursseja tuottaa Avainlipulla sertifioitua tekstiiliraaka-ainetta eri toimialoille asiakkaiden tarpeiden mukaan.

Tietoa yrityksestä

Varsinais-Suomessa sijaitseva Lounais-Suomen Jätehuollon (LSJH) tavoitteena on ratkaista kotitalouksien tekstiilinkierrätys Suomessa ja etsiä kaikille lajittelemilleen poistotekstiileille parhaat kiertotalouden mukaiset kierrätysratkaisut. LSJH on rakentanut yhdessä kuntien jätelaitosten kanssa kansainvälisesti edistyksellisen poistotekstiilien keräys- ja prosessointimallin. Yhtiö kierrättää ympäri Suomea kerätystä poistotekstiilistä raaka-ainetta, jota hyödynnetään muun muassa kemiallisissa, mekaanisissa ja termisissä kierrätysprosesseissa.

LSJH on 100 % kestävä yhteistyökumppani ja Yhteiskunnallinen yritys, jolla on toimivat tuotantoverkostot ja resursseja tuottaa Avainlipulla sertifioitua tekstiiliraaka-ainetta eri toimialoille asiakkaiden tarpeiden mukaan. Suomalaisten kotitalouksilta kerätystä poistotekstiilikuiduista tuotettuja kierrätysvillalankoja ja -keittiöpyyhkeitä on jo myynnissä, ja vuoden 2023 alussa valmistuu ensimmäinen suomalainen vaatemallisto. Poistotekstiiliraaka-ainetta on jo kiertänyt myös huonekalujen täytteeksi ja eristemateriaaliksi. LSJH etsii jatkuvasti uusia yhteistyökumppaneita ja asiakkaita, jotta kaikelle kotitalouksien poistotekstiilille löydetään jalostus- ja toimitusketjut eri teollisuuden aloilta.

LSJH:n perustehtävänä on toimia kunnallisena jätehuoltoyhtiönä, mutta yhtiöstä on kasvanut tehtäväänsä suurempi kiertotaloustoimija; poistotekstiilien kiertotalouden eteen tekemänsä pioneerityön lisäksi LSJH toimii sekä veturina että yhteistyökumppanina useissa muissa innovatiivisissa kiertotalouden edistämishankkeissa. Suunnitteilla on rakentaa Turun Topinpuistoon täyden mittakaavan poistotekstiilin jalostuslaitoksen, jossa pystytään käsittelemään suomalaisten kotitalouksien tekstiilien lisäksi poistotekstiiliä myös muista Itämeren maista ja Skandinaviasta.

www.poistotekstiili.com

Tutustu myös näihin jäsenyrityksiin