Jäsenpalvelut

Suomen Tekstiili & Muoti on tekstiili- ja muotialan yritysten järjestö. Osaavat asiantuntijamme neuvovat jäseniämme maksutta. Yritysten tarpeisiin räätälöidyt koulutukset, tapahtumat ja julkaisut ovat osa jäsenpalvelujen pakettia. Pääset osaksi alan yritysten verkostoa ja vaikuttamaan alan tulevaisuuteen.

Mitä saat jäsenenä?

Suomen Tekstiili & Muodin jäsenenä saat neuvontaa esimerkiksi sopimuskysymyksissä, tuotemerkinnöissä, kansainvälisessä kaupassa tai vastuullisuuden kehittämisessä. Pääset myös osallistumaan järjestämiimme koulutuksiin ja tapahtumiin. Saat liitosta tietoa ja työkaluja liiketoiminnan kehittämiseen – tuotamme esimerkiksi julkaisuja ja tilastoja. Seuraamme koko ajan alan ja toimintaympäristön kehitystä, ja toimitamme sinulle jäsenkirjeessämme tietoa tärkeistä teemoista.

Joustavat työehtosopimukset ja neuvonta lakiasioissa: Solmimme kaikkia alan työnantajia velvoittavat, yleissitovat työehtosopimukset (TES). Juristimme neuvovat yritystäsi työsuhde- ja TES-asioissa. Saat neuvontaa myös esimerkiksi sopimuskysymyksissä sekä brändin ja tuotteiden suojaamisessa.

Kansainvälinen liiketoiminta: Saat koulutuksia ja neuvontaa vientiin ja tuontiin liittyvissä kysymyksissä. Tarjoamme myös markkinatietoa ja apua oikeiden kontaktien löytämisessä. Lisäksi järjestämme tutustumismatkoja avainmarkkinoille ja kansainvälisille messuille.

Rahoitus ja yritystuet: Kuulet meiltä yrityksellesi sopivista rahoitusmahdollisuuksista. Saat myös neuvontaa esimerkiksi parhaiden rahoituslähteiden ja oikeiden kontaktien löytämisessä. Järjestämme rahoitukseen liittyviä verkostoitumistilaisuuksia, jaamme ajantasaista tietoa ja käytännön vinkkejä.

Vastuullisuusasiat: Saat koulutusta ja yrityskohtaista neuvontaa mm. hankinta- ja tuotantoketjun hallintaan, ympäristövaikutusten arviointiin, vastuullisuusstrategian kehittämiseen ja vastuullisuusviestintään. Järjestämme koulutuksia, työpajoja ja seminaareja. Tarjoamme yrityksille konkreettisia työkaluja vastuullisuustyöhön ja jäsenenä pääset käyttämään ympäristölaskuriamme.

Kiertotalous: Haluatko edistää kiertotaloutta yrityksessäsi? Tarjoamme neuvontaa, sparrausta ja näkyvyyttä sekä verkostoja omien liiketoimintamallien kehittämiseksi ja parhaiden yhteistyökumppaneiden löytämiseksi.

Materiaaliasiat, tekstiilimerkinnät ja tuoteturvallisuus: Opastamme ja koulutamme jäsenyrityksiä tekstiilituotteiden pakollisissa merkinnöissä, sertifikaateissa sekä tuoteturvallisuudessa ja laatuasioissa. Jäsenenä saat ajankohtaista tietoa ja neuvontaa standardeista. Saat meiltä myös tietoa tekstiilimateriaaleista, niiden vastuullisuusnäkökulmista sekä tekstiilikemikaaleista.

Tieto ja tilastot tekstiili- ja muotialasta: Tuotamme tilastoja ja julkaisuja, jotka ovat jäsenyrityksesi hyödynnettävissä. Jäsenenä saat myös tuoreimman kuluttajatutkimuksen käyttöösi.

Alan vetovoimatyö ja oppilaitosyhteistyö: Teemme töitä alan tulevaisuuden eteen, jotta yrityksellesi olisi jatkossakin osaavaa työvoimaa. Julkaisemme alan avoimia koulutus- ja työpaikkoja ja teemme tiivistä yhteistyötä oppilaitosten kanssa.

Viestintä ja näkyvyys: Uutiskirjeemme ja ajankohtaisviestintämme pitävät yrityksesi ajan tasalla alan kehityskuluista ja kiinnostavista tapahtumista. Näyt liiton viestinnässä, ja nostamme aina jäsenyrityksiä näkyviin, kun media kysyy meiltä vinkkejä kiinnostavista yrityksistä. Vain jäsenille saatavilla olevat koulutusmateriaalit ja julkaisut löytyvät jäsensivuiltamme. Saat myös koulutusta ja tukea oman viestinnän suunnitteluun. Voit seurata meitä somessa (Facebook, Twitter, InstagramLinkedIn, YouTube)!

Vaikuttamistyö tekstiili- ja muotialan puolesta: Saat äänesi kuuluviin, kun vaikutamme yritysten toimintaympäristöön. Olemme vaikuttamassa muun muassa työelämän asioihin ja alan koulutukseen, yritystukiin, vastuullisuuteen ja kiertotalouteen liittyvään lainsäädäntöön. Jäsenenä pääset hakemaan vaikuttajaryhmiimme, joiden kautta alaa ja toimintaympäristöä kehitetään. Jäsenemme ovat myös Elinkeinoelämän keskusliiton jäseniä.

Seuraavat askeleet

Katso esimerkkejä jäsenmaksusta ja täytä jäsenhakemuslomake. Ota yhteyttä, jos sinulla herää kysymyksiä!  

 

Aiheeseen liittyvät uutiset