Jäsenpalvelut

Suomen Tekstiili & Muoti ry on tekstiili-, vaate- ja muotialan yritysten järjestö. Autamme jäsenyrityksiä työelämään ja liiketoimintaan liittyvissä kysymyksissä. Huolehdimme siitä, että yrityksillä on kannustava toimintaympäristö ja mahdollisuuksia kasvaa, kansainvälistyä ja menestyä. Olemme alan vahva vaikuttaja ja työmarkkinajärjestö.

Tarjoamme jäsenpalveluna yrityksille yrityskohtaista neuvontaa, yhteisiä koulutuksia ja tapahtumia kaikilta toiminta-alueiltamme. Kauttamme saat tietoa ja työkaluja liiketoiminnan kehittämiseen niin julkaisujen kuin tilastojenkin muodossa. Ajankohtaiset uutiset ja tapahtumat löydät verkkosivuiltamme ja säännöllisesti ilmestyvistä uutis- ja jäsenkirjeistä.

Asiantuntijamme palvelevat puhelimitse joka päivä klo 9-16, ja muina aikoina heille voi lähettää sähköpostia, johon vastataan mahdollisimman pian. 

Olemme keränneet yhteen koronaan liittyviä kysymyksiä ja vastauksia.

Toiminta-alueemme

Työelämän asiat: Solmimme kaikkia alan työnantajia velvoittavat, yleissitovat työehtosopimukset ammattiliittojen kanssa. Neuvomme jäsenyrityksiä työsuhteisiin liittyvissä asioissa ja työehtosopimusten tulkinnassa. Tarjoamme tietoa ajankohtaisista asioista ja lakimuutoksista.

Lakiasiat: Tarjoamme jäsenyrityksille veloituksetta juristin neuvontaa työelämän asioiden lisäksi esimerkiksi sopimuskysymyksiin sekä brändin ja tuotteiden suojaamiseen kansainvälisesti (IPR-oikeudet).

Kasvu ja kansainvälistyminen: Autamme jäsenyrityksiämme kasvamaan ja kansainvälistymään sekä teemme alaa ja jäsenyrityksiämme tunnetuksi ulkomailla. Järjestämme matkoja ja tapahtumia sekä autamme verkostoitumaan kansainvälisten toimijoiden kanssa. Tarjoamme jäsenyrityksille yksilöllistä neuvontaa esimerkiksi tuotantopaikkojen löytämiseen tai messuille osallistumiseen.

Rahoitus: Annamme jäsenyrityksille neuvontaa rahoitukseen liittyvissä kysymyksissä, kuten parhaiden rahoituslähteiden ja oikeiden kontaktien löytämisessä. Järjestämme rahoitukseen liittyviä verkostoitumistilaisuuksia, jaamme ajantasaista tietoa ja käytännön vinkkejä.

Vastuullisuus ja kiertotalous: Tarjoamme jäsenillemme yrityskohtaista neuvontaa ja tukea sekä toimintatapojen kehittämiseen että yksittäisiin haasteisiin vastuullisuuskysymyksissä. Järjestämme koulutuksia, työpajoja ja seminaareja sekä tarjoamme yrityksille konkreettisia työkaluja vastuullisuustyöhön ja tuemme alan yrityksiä kiertotalouden edistämisessä. Tutustu tarkemmin: Liiton vastuullisuuspalvelut

Materiaaliasiat, tuoteturvallisuus ja kemikaalit: Tekstiilialalla kehitetään jatkuvasti uusia innovaatioita, esimerkiksi uusia, ympäristöystävällisempiä kuitumateriaaleja. Olemme mukana kehityshankkeissa ja tarjoamme yrityksille neuvontaa ja tietoa alaan liittyvästä lainsäädännöstä ja tuoteturvallisuudesta, kuten kemikaalien käytöstä, materiaaleista, kuitusisällöistä, tuotemerkinnöistä ja hoito-ohjeista.

Standardisointi: Standardit ovat tärkeä työkalu tuoteturvallisuuden varmistamisessa ja kansainvälisen kaupankäynnin sujuvoittamisessa. Tarjoamme alan yrityksille neuvontaa standardeihin liittyvissä kysymyksissä.

Yhteiskunnallinen vaikuttaminen: Kauttamme olet mukana edistämässä tekstiili-, vaate ja muotialan toimintaa Suomessa. Olemme alan vahva vaikuttaja ja edunvalvoja niin työmarkkinoihin kuin yritysten toimintaympäristöön liittyvissä asioissa.

Tilastot ja tietopalvelu: Tuotamme jäsenyritystemme liiketoiminnan ja kansainvälistymisen tueksi tilastoja ja julkaisuja ajankohtaisista aiheista. Tilasto- ja tietopalvelutoiminta muodostaa myös pohjan tehokkaalle vaikuttamistyölle sekä alan profiilin nostamiselle julkisessa keskustelussa.

Viestintä: Tarjoamme jäsenyrityksillemme sparrausapua niin viestinnän suunnitteluun kuin kriisiviestintäänkin. Uutiskirjeet ja ajankohtaisviestintä niin julkisilla verkkosivuilla, extranetissä kuin somessakin (Facebook, Twitter, InstagramLinkedIn, YouTube) pitävät yrityksesi ajan tasalla alan tuoreimmista kehityskuluista ja kiinnostavimmista tapahtumista.

Muut jäsenedut: Jäsenillemme on tarjolla erilaisia etuja ja alennuksia, joihin voit tutustua tarkemmin täällä.

Hae jäseneksi

Suomen Tekstiili & Muoti ry:n jäseniksi voivat hakea tekstiili-, vaate- ja muotialan yritykset. Jäseneksi liittymällä yritys pääsee liiton jäsenpalvelujen ja -etujen piiriin.

Jäsenyyttä haetaan jäsenhakemuslomakkeella Hallituksemme hyväksyy jäsenhakemukset säännöllisesti pidettävissä hallituksen kokouksissa.

Aiheeseen liittyvät uutiset