Tietoa ja tilastoja tekstiili- ja muotialasta

Tekstiili on monipuolinen materiaali, johon törmää yllättävissäkin paikoissa. Kohti tekstiili- ja muotialan kestävää kasvua -julkaisu sisältää tietoa alan laajuudesta esimerkiksi alan markkinoista ja liiketoimintamalleista.

Oppaseen on koottu tietoa tekstiili- ja vaatealan liikevaihdon kehityksestä ja ulkomaankaupasta. Tämän lisäksi opas tarjoaa tilastoja suomalaisten rahankäytöstä sekä pukeutumisen ja kodintekstiilien markkinasta. Tietoa tekstiili- ja vaatealan liiketoimintamalleista ja kansainvälisestätoimintaympäristöstä ja esimerkkejä alan innovaatioista.

Tekstiiliä käytetään paljon muuhunkin kuin kaikille tuttuihin vaatteisiin ja sisustustuotteisiin. Tekstiilejä valmistetaan paitsi kuluttajille, myös teollisuuteen, rakentamiseen, kulkuvälineisiin, terveydenhuoltoon ja työvaatteiksi. Tekstiiliä ovat esimerkiksi t-paidat ja tyynyliinat, mutta myös helikopterien laskeutumisverkot, meikinpoistoliinat ja kuplahallit. Tekstiiliä on yllättävissäkin paikoissa: tekstiili tuo keveyttä ja lujuutta autojen runkorakenteiden komposiitteihin, ja tuulivoimaloissa tekstiiliä käytetään siipien lapojen komposiiteissa.

Tekstiili- ja muotialan keskeisiä tietoja ja tilastoja on kerätty yksiin kansiin avaamaan alan laajuutta. Lataa Kohti tekstiili- ja muotialan kestävää kasvua-julkaisu.

 

Aiheeseen liittyvät uutiset