Aalto Dialogues -näyttely STJM:n jäsenyrityksille

Tervetuloa tutustumaan Aalto-yliopiston DIALOGUES-näyttelyyn Suomen Tekstiili & Muoti ry:n jäsenille suunnatussa tilaisuudessa!
  • Ajankohta: 07.02.2023 16:00-18:00
  • Ilmoittautuminen päättyy: 31.01.2023 23:59
Ilmoittaudu
  • Paikka: Dipoli, Aalto-yliopisto
  • Osoitetiedot: Otakaari 24, 02150 Espoo

Tietoa tapahtumasta

Otaniemen Dipolissa marraskuun lopussa avautuneessa DIALOGUES – Creating New Textile Futures -näyttelyssä esitellään Aalto-yliopiston tekstiiliin liittyviä tutkimusprojekteja ja opiskelijatöitä.

DIALOGUES-näyttely esittelee tekstiilejä sekä luovuuden, muotoilun, teknologian ja innovaation välineenä että siltana Aalto-yliopiston tieteenalojen ja koulujen välillä. Näyttelyssä käsitellään tekstiili- ja muotiteollisuuden monia haasteita eri näkökulmista ja eri ilmaisumuodoissa, jotka vaihtelevat suunnitteluteknisistä tutkimushankkeista taideinstallaatioihin.

Suomen Tekstiili & Muoti ry:n jäsenet pääsevät tutustumaan näyttelyyn Aalto-yliopiston tekstiilisuunnittelun professori Maarit Salolaisen esittelemänä.

”Keskeistä tekstiiliopetuksessamme on luoda silta teknisen osaamisen ja luovan suunnittelun välille. Opetuksessa painotetaan myös kattavaa ymmärrystä tekstiilien materiaaleista, rakenteista, prosesseista ja systeemeistä, jotta ala voi vastata kestävän kehityksen haasteisiin”, kertoo tekstiilisuunnittelun professori Maarit Salolainen.

Tutustu näyttelyyn DIALOGUES -virtual exhibitions sivustolla.

Tilaisuudessa muodin tutkimuksen professori Kirsi Niinimäki esittelee lisäksi Aalto-yliopiston tekstiili- ja muotialan ajankohtaisia tutkimushankkeita. Kuulemme myös vuonna 2022 käynnistetystä Aalto-yliopiston Bioinnovaatiokeskuksesta, jonka tarkoituksena on tuottaa uutta tietoa vauhdittamaan bio- ja kiertotaloutta. Bioinnovaatiokeskus on keskittynyt erityisesti kestävien, biopohjaisten tekstiilien ja pakkausmateriaalien innovaatioihin, ja sen toimintaa esittelevät professori Michael Hummel, professori Pirjo Kääriäinen ja koordinaattori Susanna Ahola.

Tilaisuuden loppuun on varattu aikaa vapaamuotoiselle seurustelulle.

Muita tulevia tapahtumia

Kaikki tapahtumat