Digitaalinen tuotepassi -selvityksen julkaisuwebinaari

Suomen Tekstiili & Muoti ry: ja Teknologiateollisuus julkaisevat selvityksen digitaalisen tuotepassin konseptista, joka palvelee eri toimialoja ja edistää vihreää siirtymää. Tervetuloa mukaan!
  • Ajankohta: 04.10.2022 09:30-10:30
  • Ilmoittautuminen alkaa: 23.09.2022 13:17
  • Ilmoittautuminen päättyy: 03.10.2022 12:00
Ilmoittaudu
  • Paikka: Teams

Tietoa tapahtumasta

Digitaalinen tuotepassi on teknologinen ratkaisu, joka kerää tietoa tuotteiden vastuullisuudesta, raaka-aineista ja tuoteturvallisuudesta. Tuotepassiin voidaan koota tietoa arvoketjun eri vaiheista, kuten tuotteiden käytöstä, huollosta ja kierrätyksestä. Tiedon hyödyntäjiä voivat olla esimerkiksi raaka-aineiden, materiaalien ja tuotteiden valmistajat sekä viranomaiset. Digitaalisen tuotepassin avulla myös kuluttajien on helpompi tehdä vastuullisempia ostopäätöksiä. Lisääntynyt läpinäkyvyys edistää kestävämpiä tuotantotapoja ja vauhdittaa siirtymistä kiertotalouteen. 


Euroopan komissio on toivonut teollisuudelta ratkaisuja digitaalisen tuotepassin kehittämiseksi. Suomen Tekstiili & Muoti ry:n ja Teknologiateollisuuden hankkeessa digitaalisen tuotepassin konseptia testattiin akuilla ja tekstiilituotteilla. Valitut arvoketjut toimivat pilotteina, joista saatavien kokemusten perusteella konseptia kehitettiin edelleen sovellettavaksi myös muille toimialoille.

Teams-linkki lähetetään ilmoittautuneille edellisenä päivänä ennen tilaisuutta.