Webinaari: FINIX – Kestävät tekstiilisysteemit -tutkimushankkeen avausseminaari

Tapahtuman tiedot

Tervetuloa FINIX – Kestävät tekstiilisysteemit -tutkimushankkeen avausseminaariin

Suomestako kestävän tekstiiliteollisuuden mallimaa? Miten FINIXin kanssa voi tehdä yhteistyötä? Millaisia mahdollisuuksia eri alojen toimijoille on kestävien tekstiilien ekosysteemissä?

Aika: 23.3.2020 klo 13-16:15

Linkki webinaariin: https://www.youtube.com/channel/UC_ylvDzUXd00ogKhK-RJCkQ/

FINIXin taustalla on tarve muuttaa globaali resursseja tuhlaava tekstiilijärjestelmä kestävän kehityksen periaatteiden mukaiseksi ja halu yhdistää suomalainen osaaminen ja yritykset myös perinteisen tekstiilialan ulkopuolelta ratkaisemaan tätä haastetta. Hanke alkoi syksyllä 2019, ja saimme heti runsaasti tiedusteluja yhteistyömahdollisuuksista. Osana FINIXiä tullaan järjestämään sekä avoimia työpajoja tutkimusteemojen ympärillä että tekemään räätälöityjä yhteistyöhankkeita. Ensimmäisen seminaarin tavoite on luoda pohja muotoutuvalle ekosysteemille ja yhteistyölle esittelemällä keskeiset tutkimusteemat ja keskustelemalla yritysten haasteista kiertotalouteen siirtymisessä.

Ilmoittaudu mukaan tästä: https://link.webropolsurveys.com/EP/8EE1B199235440E1

FINIX on monitieteinen tutkimushanke, jota rahoittaa Suomen Akatemian yhteydessä toimiva Strategisen tutkimuksen neuvosto. FINIXissä tutkijat kehittävät yhdessä laajan kumppanijoukon kanssa Suomeen tekstiilituotannon ja -kulutuksen järjestelmää, joka edistää kestävää kehitystä maailmanlaajuisesti. Hanke käynnistyi vuonna 2019 ja sen kesto on kuusi vuotta. FINIXin johtaja on vastuullisen liiketoiminnan professori Minna Halme Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulusta. Hankkeessa työskentelee noin 30 tutkijaa liike­talouden, taiteiden ja suunnittelun, kemian­tekniikan, ympäristötieteiden, tietotekniikan, yhteiskuntatieteiden, oikeuden ja hallinnon aloilta.

Lisätietoja:
Sini Suomalainen
Impact facilitator / vuorovaikutusvastaava
FINIX – Sustainable textile systems, https://finix.aalto.fi/
puh. 050 300 1379

Suomen Tekstiili & Muoti on yhteistyökumppani FINIX-hankkeessa.