Kiertotalousmatka Hollantiin

Tapahtuman tiedot

Tule mukaan tekstiilikierrätyksen ratkaisuihin ja kiertotalouden toimintamalleihin keskittyvälle tutustumismatkalle Hollantiin! Matkalla tapaamme tekstiilikierrätyksen asiantuntijoita ja näemme, miten käytöstä poistuneita tekstiilejä voidaan hyödyntää uusien tuotteiden raaka-aineena.

VIERAILUKOHTEET
Matkalla tutustumme poistotekstiilejä käsitteleviin toimijoihin ja yrityksiin, jotka jo hyödyntävät kierrätystekstiilejä omien tuotteidensa raaka-aineena. Kohteinamme ovat muun muassa:

Circle Economy & Fibersort (Wormerveer): Automatisoitu tekstiilien lajittelu
Circle Economy on hollantilainen organisaatio, joka auttaa yrityksiä löytämään kumppaneita ja kehittämään kiertotaloudesta uutta liiketoimintaa. Fibersort on Circle Economyn ja belgialaisen materiaalinkäsittelyjärjestelmiin erikoistuneen Valvan Baling Systemsin projekti, jossa on kehitetty automatisoitua tekstiilien lajittelulinjastoa. Vierailun aikana pääsemme tutustumaan Fibersort-lajittelulinjaston toimintaan sekä kuulemaan myös muista Circle Economyn projekteista.

VAR Frankenhuis (Haaksbergen): Mekaaninen kuitukierrätys
VAR Frankenhuis on tekstiilikierrätyksen edelläkävijä, joka luo pois heitetyille tekstiileille uusia käyttömahdollisuuksia käsittelemällä ne uudestaan kuiduiksi. Vierailulla näemme, miten käytöstä poistetut vaatteet käsitellään hyödynnettävään muotoon sekä kuulemme käytännön esimerkkejä VAR Frankenhuisin yhteistyökumppaneista, jotka hyödyntävät materiaalia uusien tuotteiden raaka-aineena.

Auping (Deventer): Kannattavaa liiketoimintaa suljetun kierron toimintamallin mukaisesti
Auping on hollantilainen sänkyjen, patjojen, peitteiden ja tyynyjen valmistaja, joka on sitoutunut kehittämään tuotteitaan ja toimintamallejaan kiertotalouden mukaisesti. Yrityksen tavoitteena on, että vuoteen 2020 mennessä kaikki tuotteissa käytetyt materiaalit pystyttäisiin hyödyntämään uudelleen raaka-aineena ja tuotannosta ei aiheituisi lainkaan päästöjä. Vierailulla pääsemme tutustumaan yrityksen tuotantoon ja kuulemme toimenpiteistä, joita Auping tekee tavoitteiden saavuttamiseksi.

Lisätietoa muista suunnitteilla olevista vierailukohteista ja tarkemmasta matkaohjelmasta Satumaija Mäeltä.

MATKAJÄRJESTELYT JA MATKAN HINTA
Matkan hinta on Suomen Tekstiili & Muoti ry:n jäsenyrityksille 300 euroa ja muille 600 euroa.
Matkan hinta sisältää kaksipäiväisen matkaohjelman, kuljetukset kohteiden välillä ja vastuullisuuskonsultti Sari Kuvajan opastuksen matkan aikana.

HUOM! Osallistujat vastaavat itse matka- ja majoitusvarauksistaan ja -kuluistaan. Satumaija Mäeltä saa lisätietoa matkaohjelmaan sopivista lennoista ja hotelleista.

ILMOITTAUTUMINEN
Ilmoittaudu matkalle tästä linkistä.

Paikkoja on rajoitetusti, ja niiden mahdollisesti täyttyessä etusijalla ovat Suomen Tekstiili & Muoti ry:n jäsenyritysten edustajat. Matka järjestetään, mikäli osallistujia on vähintään kahdeksan.
Kaikille osallistujille lähetetään matkasta erillinen vahvistusviesti.

MUUTA
Matka on suunnattu tekstiili- ja muotialan yrityksille sekä tekstiilien kiertotaloudesta kiinnostuneille sidosryhmille. Matkaohjelmasta vastaa vastuullisen liiketoiminnan konsultti Sari Kuvaja (Sari Kuvaja Signals).

LISÄTIETOJA
Satumaija Mäki
+358 40 752 8537
satumaija.maki@stjm.fi