Info: Maahanmuuttajat töissä tekstiili- ja muotialalla – tietoa työllistämismahdollisuuksista

Tapahtuman tiedot

Monilla maahanmuuttajilla on tekstiili- ja muotialan osaamista, työkokemusta tai koulutusta. Haluamme auttaa työvoimaa etsiviä yrityksiä löytämään nämä tekijät.

Maahanmuuttajat töissä tekstiili- ja muotialalla -projekti toteutetaan yhteistyössä Startup Refugees -verkoston kanssa. Se on kartoittanut laajasti turvapaikanhakijoiden ja maahanmuuttajien osaamista. Osaamiskartoitukseen osallistuneissa on lukuisia tekstiilialan osaajia, jotka ovat kiinnostuneita työskentelystä alan yrityksissä. Osaajia voi löytyä alalle hyvin monenlaisiin tehtäviin käsityöstä ja ompelusta teolliseen työskentelyyn.

Yritykset voivat ilmoittautua mukaan projektiin heti infotilaisuudessa tai sen jälkeen verkkolomakkeella. Infossa Startup Refugeesin edustajat kertovat projektista, maahanmuuttajataustaisten työntekijöiden työllistämisestä ja siitä, miten projektin rekrytointipolku toimii. Kuulet myös case-esimerkkejä yrityksistä, jotka ovat aiemmin osallistuneet vastaaviin projekteihin.

Startup Refugees tekee yritysten tarpeiden mukaan esirekrytoinnin, jossa kartoitetaan ja esihaastatellaan hakijat. Sen jälkeen sopivimmat esitellään yritykselle, ja työnantaja tekee päätöksen mahdollisista uusista työntekijöistä. Työllistyminen voi alkaa työharjoittelulla.

Startup Refugees ja Suomen Tekstiili & Muoti tukevat yrityksiä sopimisessa ja tarpeen mukaan käytännön asioissa. Liitto järjestää myös koulutusta suomalaisen työelämän käytännöistä projektin kautta rekrytoitaville.

Ilmoittaudu mukaan infotilaisuuteen tästä linkistä. Info järjestetään Eteläranta 10:n kokoustiloissa. Erikseen sopimalla on myös mahdollista osallistua tilaisuuteen Skypen välityksellä.

Ensimmäinen infotilaisuus projektista järjestetiin helmikuussa, ja voit myös katsoa tallenteen tilaisuudesta.

Lisätietoja projektista Mari Kamajalta.