Mistä tekstiilimme tulevat -koulutus bloggareille

Tapahtuman tiedot

Kuinka pitkän matkan vaatteet ja sisustustekstiilit ovat kulkeneet ennen päätymistään kauppojen hyllyille? Minkälaisissa olosuhteissa ne on valmistettu? Miten kuluttaja voi arvioida tuotteiden eettisyyttä ja ekologisuutta?

Tervetuloa Suomen Tekstiili & Muoti ry:n koulutukseen, joka on suunnattu muoti-, sisustus- ja lifestylebloggareille. Koulutuksessa perehdytään tekstiilien tuotantoketjuihin sekä tuotteiden eettisyyttä ja ekologisuutta koskeviin kysymyksiin. Päivän aikana saat kattavan kuvan vaatteiden ja tekstiilien valmistusketjusta ja keskeisistä vastuullisuuskysymyksistä sekä kuulet alan yritysten kiinnostavimmat case-esimerkit.

Vierailemme Joutsenen tehtaalla Riihimäellä katsomassa, miten yrityksen laadukkaat untuvatuotteet valmistetaan. Tämän jälkeen ohjelmassa ovat Makian ja Finlaysonin showroomit, joissa kuulemme, millaisia tuotantoketjut ovat silloin, kun yrityksellä ei ole omia tehtaita. Päivän päätteeksi nautimme illallisen.

Ilmoittaudu mukaan täyttämällä ilmoittautumislomake 17.11.2017 mennessä. Kerrothan lomakkeella hieman blogistasi, sen kohdeyleisöstä ja lukijamääristä. Koulutukseen mahtuu mukaan rajoitettu määrä osallistujia.

Koulutus sisältää tarjoilut ja vierailupaikkojen väliset kuljetukset. Koulutuspäivä on bloggareille maksuton, mutta alle viikkoa ennen koulutusta tehdyistä peruutuksista perimme osallistujien kuljetus- ja ruokailukulut.

OHJELMA, Keskiviikko 13.12.2017

Klo 8.30
Lähtö Helsingistä kohti Riihimäkeä

Matkalla liiton toimitusjohtaja Anna-Kaisa Auvinen ja vastuullisuusasiantuntija Satumaija Mäki kertovat suomalaisesta tekstiili- ja muotialasta sekä alan tuotantoketjuista ja vastuullisuuskysymyksistä.

Klo 10
Joutsen: Untuvan alkuperä kiinnostaa

Toimitusjohtaja Matias Kotkasaari kierrättää meidät Riihimäen tehtaalla ja kertoo Joutsenen untuvatuotteiden tuotannosta sekä materiaalien alkuperästä.

Salaattilounas Joutsenen tiloissa
Siirtyminen Helsinkiin

Klo 13.15
Makian tarina: Miten bränditalo toimii kansainvälisillä markkinoilla?
Operatiivinen johtaja Mika Martikainen, Makian perustaja/brändivastaava Joni Malmi sekä Suomen ja Baltian myyntiagentti Ilmari Olkinuora kertovat Makian matkasta menestykseen.

Klo 15.00
Finlayson: Meillä ei ole salaisuuksia

Toimitusjohtaja Jukka Kurttila kertoo, miten Finlaysonin brändi on noussut Suomen arvostetuimpien joukkoon avoimen vastuullisuustyön avulla.

Klo 17.00
Illallinen

paikka tbc

Lisätietoja koulutuksesta: viestintäpäällikkö Mari Kamaja