Tekstiilit ja kuluttajansuoja -koulutus

Tiedätkö, milloin tuotteessasi on kuluttajansuojalain mukainen virhe ja miten virhe korjataan? Tervetuloa jäsenille suunnattuun koulutukseen, jossa perehdytään tekstiilituotteiden kuluttajansuojaan!
  • Ajankohta: 09.05.2023 10:00-13:00
  • Ilmoittautuminen päättyy: 02.05.2023 23:59
Ilmoittaudu
  • Paikka: Teollisuuskeskus
  • Osoitetiedot: Eteläranta 10, 00130 Helsinki

Tietoa tapahtumasta

Kun yritys myy, markkinoi tai välittää tuotteitaan kuluttajalle, sen on otettava huomioon kuluttajansuojaa koskevat lakivelvoitteet. Kuluttajansuojalaissa määritellään muun muassa, milloin tuotteessa on virhe ja kuka on vastuussa virheestä. Lisäksi laki sisältää säännökset esimerkiksi verkkokauppaan liittyvistä osapuolten oikeuksista ja velvollisuuksista sekä markkinointiin liittyvistä asioista. Koulutuksessa käydään läpi kuluttajakaupan keskeiset säännökset käytännönläheisten esimerkkien avulla.

Tunnistaakseen tuotteen virheen on usein ymmärrettävä tuotelaatuun liittyviä näkökulmia. Koulutuksessa tutustumme tyypillisiin virheisiin tekstiilituotteissa ja käymme läpi Kuluttajariitalautakunnan ratkaisemia esimerkkitapauksia, jotka avaavat hyvin, mitkä seikat katsotaan virheeksi tekstiilituotteessa.

Ohjelma:

10.00-11.00
Kuluttajakaupan keskeiset säännökset, mm. tuotteen ominaisuudet, virhetilanteet, virheen seuraamukset ja etämyynti
Varpu Laankoski, lakimies, STJM

11.00-12.00
Tyypillisiä virheitä tekstiilituotteissa: Esimerkkejä Kuluttajariitalautakunnan ratkaisemista tapauksista tekstiilituotteisiin liittyen
Katri Pylkkänen, asiantuntija, tuotteet, materiaalit ja vastuullisuus, STJM

12.15-13.00
Ajankohtaiskatsaus kuluttajansuojaan, mm. KKV:n palvelut yrityksille ja näkökulmia käytetyn tavaran kauppaan kuluttajansuojalain pohjalta
Raija Marttala, johtava asiantuntija, kuluttajaneuvonta, Kilpailu- ja kuluttajavirasto