Tekstiilitekniikan intensiivikurssi: Langat ja tekstiilitasorakenteet

Tapahtuman tiedot

Suomen Tekstiili & Muoti ry:n palveluyhtiö toteuttaa marraskuussa 2021 tekstiilitekniikan koulutuspaketin. Kolmen kurssin avulla alan ammattilaisten on mahdollista syventää osaamistaan tekstiilimateriaaleista ja niiden ympäristönäkökulmista, tekstiilirakenteista sekä tekstiilien paino-, värjäys- ja viimeistysprosesseista. Tule mukaan oppimaan ja verkostoitumaan alan asiantuntijoiden kanssa!

Kurssi 2: Langat ja tekstiilitasorakenteet, to-pe 11.-12.11.2021 klo 9-17

Ensimmäisenä kurssipäivänä käsitellään lankojen valmistusmenetelmiä, kierteitä ja numerointia sekä aloitetaan tutustuminen erilaisiin tekstiilitasorakenteisiin. Päivän aikana perehdytään kudottuihin kankaisiin, kankaiden sidoksiin, sidosten vaikutuksiin kankaissa sekä puhutaan käyttökohteista. Päivän yrityspuheenvuoro kuullaan Lapuan Kankureilta.

Toisena päivänä perehdytään neulosten valmistusmenetelmiin, sidoksiin ja niiden vaikutukseen tuotteen ominaisuuksissa. Käydään läpi neulosten erilaisia käyttökohteita, lankojen ja koneiden yhteensopivuutta sekä merkitystä lopputuotteeseen. Päivän aikana käsitellään myös kuitukankaita ja muita tekstiilirakenteita sekä niiden käyttöä. Yrityspuheenvuoro kuullaan Orneuleelta.

Kurssi järjestetään verkossa Teamsin välityksellä. Kouluttajana toimii tekstiili- ja vaatetustekniikan diplomi-insinööri Erja Parviainen.

Hinta: 600 euroa (Suomen Tekstiili & Muodin jäsenet) / 1200 euroa (muut)

Lisätietoja kursseista ja ilmoittautuminen https://www.stjm.fi/uutiset/tekstiilitekniikan-intensiivikurssit/