Tekstiilitekniikan intensiivikurssi: Tekstiilikuidut

Tapahtuman tiedot

Suomen Tekstiili & Muoti ry:n palveluyhtiö toteuttaa marraskuussa 2021 tekstiilitekniikan koulutuspaketin. Kolmen kurssin avulla alan ammattilaisten on mahdollista syventää osaamistaan tekstiilimateriaaleista ja niiden ympäristönäkökulmista, tekstiilirakenteista sekä tekstiilien paino-, värjäys- ja viimeistysprosesseista. Tule mukaan oppimaan ja verkostoitumaan alan asiantuntijoiden kanssa!

Kurssi 1: Tekstiilikuidut, to-pe 4.–5.11.2021, klo 9–17

Kurssikokonaisuuden ensimmäisenä päivänä perehdytään tekstiilikuitujen jaotteluun, kuitujen tuotantotapoihin, ominaisuuksiin ja rakenteisiin sekä käyttökohteisiin. Lisäksi perehdytään kuitutuotannon ympäristönäkökulmiin.

Toisena kurssipäivänä keskiössä ovat Suomessa kehitetyt uudet selluloosamuuntokuidut. Päivän aikana tutustutaan muun muassa Infinna-, Spinnova-, Ioncell-, Kuura- ja Bio2-kuitujen valmistusprosesseihin, ominaisuuksiin ja mahdollisiin tulevaisuuden käyttökohteisiin. Lisäksi käydään läpi markkinoilla jo olevia vastuullisempia tekstiilimateriaaleja.

Kurssi järjestetään verkossa Teamsin välityksellä. Kouluttajana toimii tekstiili- ja vaatetustekniikan diplomi-insinööri Erja Parviainen.

Hinta: 600 euroa (Suomen Tekstiili & Muodin jäsenet) / 1200 euroa (muut)

Lisätietoja kursseista ja ilmoittautuminen https://www.stjm.fi/uutiset/tekstiilitekniikan-intensiivikurssit/