TexHack-innovaatiotapahtuma

Tapahtuman tiedot

 

Suomen Tekstiili & Muoti ry järjestää tekstiili- ja muotialan innovaatiotapahtuman Helsingissä 6.-7.11.2017. Tavoitteena on ratkaista tulevaisuuden haasteet jo tänään ja löytää uusia ratkaisuja suomalaisten tekstiili- ja vaatealan menestykseen. Parhaalle ratkaisulle on luvassa 5000 euron rahapalkinto.

Mikä on hackathon?
Hackathon on it-maailmasta tuttu työskentelymalli. Tapahtumassa joukko start upeja, opiskelijoita ym. kerääntyy yhteen tilaan työstämään ratkaisuja annettuihin haasteisiin. Tavoitteena on, että tapahtuman aikana kehitetyistä ideoista syntyy aidosti hyödyllisiä ratkaisuja tai palveluita, joita on mahdollista testata ja jatkokehittää tapahtuman jälkeen.

Kaksipäiväisen tapahtuman aikana osallistujat ryhtyvät ratkaisemaan haasteita, jotka ovat asettaneet kuitukangasyhtiö Suominen, työvaatevalmistaja Image Wear, patjoja ja vuodevaatteita valmistava Familon ja Kivat-lastenvaatteista tunnettu Agtuvi. (Lue tarkemmat kuvaukset haasteista sivun lopusta.)

Yritysten edustajat ja tapahtuman fasilitaattorit sparraavat osallistujaryhmiä parhaan ratkaisun kehittämisessä. Hackathonin päätteeksi osallistujat esittelevät kehittämänsä ratkaisuehdotukset, ja yritysten edustajista sekä ulkopuolisista asiantuntijoista koostuva tuomaristo palkitsee parhaan ratkaisuehdotuksen 5000 euron arvoisella rahapalkinnolla. Lisäksi ryhmillä on mahdollisuus neuvotella yhteistyön jatkamisesta yritysten kanssa.

Tapahtuman kielinä ovat suomi ja englanti.

Aika: 6.-7.11.2017
Paikka: Helsinki (tarkempi sijainti vahvistetaan osallistujille)
Ilmoittautuminen: Osallistujahaku päättyi 12.10.2017. Valituille osallistujille on lähetetty vahvistusviesti.
Osallistumismaksu:
Tapahtuma on osallistujille maksuton. Jokainen osallistuja vastaa kuitenkin itse majoitus- ja matkakuluista. Autamme tarvittaessa erilaisten majoituspaikkojen löytämisessä.

Lue lisää tapahtumasta ja yritysten asettamista haasteista tapahtumasivulta.

Lisätietoja:
Satumaija Mäki
puh. 040 752 8537
satumaija.maki@stjm.fi