Vastuullisuus & vaikuttaminen – Koulutuspäivä tekstiili- ja muotialasta somevaikuttajille ja bloggareille

Tapahtuman tiedot

Tervetuloa somevaikuttajille ja bloggareille suunnattuun koulutuspäivään! Päivän aikana kuulet tekstiili- ja muotialan uusimmista kehityskuluista ja saat vinkkejä siitä, miten vaikutat ja kulutat vastuullisesti.

Aika: Perjantai 29.11. klo 9-16

Paikka: Helsingin keskusta. Aamupäivällä Metsä/Skogen (Mannerheimintie 2), iltapäivällä Pure Waste Textiles (Yrjönkatu 34) ja Lapuan Kankurit (Katariinankatu 2)

Aamupäivällä Suomen Tekstiili & Muoti ry:n edustajat kertovat alan ajankohtaisista kehityskuluista ja tulevaisuuden mahdollisuuksista sekä johdattelevat vastuullisen kuluttamisen maailmaan. Kuulemme myös kolme kiinnostavaa yritysesimerkkiä: Metsä/Skogenista, Marimekosta ja Sidosteesta.

Iltapäivällä vierailemme Pure Waste Textilesilllä, joka on kiertotalouden edelläkävijä, sekä Lapuan Kankureilla, joiden pellavatuotannon laatu ja vastuullisuus valloittaa nyt Japanissa.

Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä

Paikkoja koulutukseen on rajoitetusti ja vahvistamme osallistumisen vielä erikseen. Lisätietoja koulutuksesta: viestintä- ja edunvalvontapäällikkö Mari Kamaja, mari.kamaja@stjm.fi, 0405254405

OHJELMA

Klo 9-12.30
Metsä/Skogen, Mannerheimintie 2, Helsinki

Aamukahvi (tarjolla jo 8.45 alkaen)

Tervetuloa Metsään!
CEO, Forest Ambassador Carita Peltonen, Metsä/Skogen

Metsä/Skogen yhdistää kaupan, span, ravintolan, elämyspalvelut ja rauhoittumispaikan. Pitkän linjan yrittäjä Carita Peltonen sairastui työuupumukseen 2016 ja toipui siitä metsän avulla. Nyt Peltonen levittää sanomaa suomalaisesta metsästä, uniikista voimavarasta, jota voi hyödyntää monin eri tavoin hyvän elämän lähteenä. Metsä/Skogen avautuu lokakuun lopussa.

Suomalaisen tekstiili- ja muotialan uniikit mahdollisuudet.
Toimitusjohtaja Anna-Kaisa Auvinen, Suomen Tekstiili & Muoti

Mitä on suomalainen tekstiili- ja muotiala tänään, entä mistä tulevat tulevaisuuden menestystarinat? Valttejamme ovat mm. kiertotalousosaaminen, uudet tekstiilikuidut ja designosaaminen. Suomalainen tekstiili- ja muotiala vastaa ajankohtaisiin haasteisiin, kuten huoleen ilmastonmuutoksesta.

Näin vaikutat ja kulutat vastuullisesti – tekstiili- ja muotialan vastuullisuuskysymykset haltuun.
Vastuullisuusasiantuntija Satumaija Mäki, Suomen Tekstiili & Muoti

Mitä on vastuullisuus ja miten tunnistan vastuullisesti tuotetun vaatteen? Satumaija avaa tekstiilien tuotantoketjua sekä alan vastuullisuustyön eri puolia kuluttajan näkökulmasta. Hän myös antaa vinkkejä siihen, miten vastuullisuuden voi huomioida omassa vaikuttamistyössä.

Rehtiyttä kaikkia ja kaikkea kohtaan – vastuullisuustyö Marimekossa.
Sustainability Manager, Saara Azbel

Marimekon designin lähtökohtana on yhtiön perustamisesta lähtien ollut ajaton ja kestävä design. Tuotteen vastuullisuuden kannalta muun muassa materiaalivalinnoilla on keskeinen merkitys. Saara kertoo, millaisin keinoin Marimekko kehittää tuotteidensa vastuullisuutta.

Sidoste-sukan tarina: Terriereistä somen sulttaaneiksi.
Toimitusjohtaja Janne Tamminen

Sidoste on perinteikäs suomalainen sukkabrändi, joka on viime aikoina tuotu vahvasti tähän päivään. Siinä missä Sidosteen nimi tuo vanhemmille sukupolville mieleen sukkaa kiskovat terrierit, nuoremmat tunnistavat brändin Provinssirock- tai Sultan-sukista ja erottuvista Instagram-kuvista. Uutta on myös mm. kierrätysmateriaalien käyttö. Sidosteen sukat valmistetaan edelleen Tampereen Koivistonkylässä.

Lounas Metsä/Skogenin tiloissa

Klo 12.45        
Kierrätyksen edelläkävijä. Vierailu Pure Waste Textilesille (Yrjönkatu 34, Helsinki)

Pure Waste Textiles on suomalainen kiertotalouden edelläkävijä, joka on jo pitkään tuottanut kangasta ja vaatteita tekstiiliteollisuuden leikkuujätteestä. Tänä syksynä yritys toi ensimmäisenä Suomessa markkinoille malliston, jonka raaka-aineena on käytetty myös kuluttajilta kerättyä poistotekstiiliä. Pure Wasten perustajiin lukeutuva Hannes Bengs kertoo yrityksen tarinasta ja suunnitelmasta tuoda poistotekstiiliin perustuvaa tuotantoa jatkossa myös Suomeen.

Klo 14             
Lapualta Japaniin. Vierailu Lapuan Kankureille (Katariinankatu 2, Helsinki)

Lapuan Kankureiden ajaton design ja laadukas pellava menestyvät niin Suomessa kuin Japanissakin. Yritys avasi lokakuussa lippulaivamyymälän Tokion Omotesandoon. Japanissa arvostetaan Lapuan Kankureiden tuotteiden laatua, tuotannon läpinäkyvyyttä ja vastuullisuutta sekä pitkää historiaa suomalaisena perheyrityksenä. Yrityksen tarinan meille kertoo markkinointipäällikkö Jaana Hjelt.

Malja viikonlopulle

Päivän ohjelma päättyy noin kello 15.45