Webinaari: Vastuullisuussertifikaatit GOTS ja Cradle to Cradle esittelyssä

Tapahtuman tiedot

Vastuullisuussertifikaatteja on paljon ja ne pureutuvat tuotteiden, materiaalien ja tuotannon vastuullisuuteen jokainen eri näkökulmasta. Tämä tekee eri sertifikaattien vertailusta haasteellista sekä yrityksille että kuluttajille. Tekstiilialan yrityksiltä vaaditaan perehtymistä sertifikaattien sisältöihin ja kriteereihin, mikäli haluavat hyödyntää niitä omissa tuotteissaan. Tuote- ja vastuullisuusviestinnässä tulee ymmärtää, milloin ja millä tavalla eri sertifikaatteihin voidaan viitata.

Aloitamme uuden jäsenyrityksille suunnatun webinaarisarjan, jossa esitellään tekstiileihin liittyviä kiinnostavimpia vastuullisuussertifikaatteja. Webinaarit ovat erinomainen mahdollisuus päästä esittämään yritystänne askarruttavia kysymyksiä suoraan sertifikaattien parissa työskenteleville. Ensimmäisenä esittelyssä ovat GOTS ja Cradle to Cradle.

Global Organic Textile Standard – GOTS pyrkii edistämään luonnonmukaista tekstiilituotantoa ja on maailman johtava luomutekstiilien sertifiointijärjestelmä. GOTSin tavoitteena on sertifioida tuotteen koko valmistuskaari, raaka-aineen viljelystä valmiiseen tuotteeseen asti. Tuotantoa arvioidaan myös sosiaalisten kriteerien perusteella.

Cradle to Cradle on tunnetuin, kansainvälinen sertifikaatti kiertotalouden mukaisesti suunnitelluille tuotteille. Sertifikaatti kannustaa jatkuvaan tuotekehitystyöhön ja siinä tarkastellaan tuotetta viiden eri kategorian kautta, jotka ovat materiaalien puhtaus, tuotteen kierrätettävyys ja materiaalien uudelleenkäyttö, uusiutuva energia ja hiilijalanjälki, veden käyttö sekä sosiaalinen oikeudenmukaisuus.

Ethica tarjoaa ainoana Suomessa Cradle-to-Cradle –viitekehykseen perustuvaa tuotekehityssparrausta sertifioinnin tukena.

Ohjelma:

  • Webinaarisarjan esittely, Katri Pylkkänen, Suomen Tekstiili & Muoti ry
  • Global Organic Textile Standard, Franziska Dormann, GOTS representative in Germany, Austria and Switzerland
  • Cradle to Cradle, Ida Urmas, Circular Design & Consulting, Ethica
  • Case: Népra – Kokemuksia Cradle to Cradle -viitekehyksen hyödyntämisestä tuotesuunnittelussa, Anna-Mari Niutanen

Ilmoittaudu webinaariin 4.5.2021 mennessä tästä linkistä. Huom, tilaisuus vain jäsenyritysten edustajille.

Webinaari järjestetään Teamsin välityksellä. Esitykset ovat sekä englanniksi että suomeksi. Ilmoittautuneille lähetetään Teams-linkki ja tarkempi aikataulu myöhemmin sähköpostitse.