Yrityspäivä tekstiili- ja muotialasta kiinnostuneille opiskelijoille

Tapahtuman tiedot

Opiskelija, oletko kiinnostunut uramahdollisuuksista suomalaisella tekstiili- ja muotialalla? Tule tutustumaan alan yrityksiin, kuulemaan niiden ajankohtaisia kuulumisia ja esittämään kysymyksiä Suomen Tekstiili & Muodin yrityspäivään!

Suomen Tekstiili & Muoti järjestää tekstiili- ja muotialasta kiinnostuneille opiskelijoille virtuaalisen yrityspäivän 7.5.2021 klo 9-14, jonka aikana tutustutaan mielenkiintoisiin alan kotimaisiin yrityksiin ja niiden tulevaisuuden näkymiin. Päivän aikana kuullaan 45 minuutin puheenvuorot viideltä tekstiili- ja muotialan yritykseltä.

Päivän teemana on uusiutuva tekstiili- ja muotiala.

Linjoille kutsutaan opiskelijoita ammatillisesta koulutuksesta, ammattikorkeakouluista sekä yliopistoista. Myös muiden oppiaineiden opiskelijat, joilla on suunnitelmissa suuntautua töihin tekstiili- ja muotialalle, ovat tervetulleita linjoille. Päivään osallistuminen on maksutonta. Tilaisuuden kieli on suomi.

Yrityspäivä järjestetään Teamsin välityksellä ja webinaarilinkki lähetetään ilmoittautuneille kaksi päivää ennen tilaisuutta. Ilmoittaudu mukaan 4.5. klo 14 mennessä tämän linkin kautta.

Lisätietoja: Auri Kohola, asiantuntija, Suomen Tekstiili & Muoti, auri.kohola(a)stjm.fi, p. 040 823 9803.

Ohjelma

Pienet muutokset ohjelmassa ovat mahdollisia.

9.00 Päivän avaus
Asiantuntija Auri Kohola, Suomen Tekstiili & Muoti

9.05–9.50 Népra: Kestävää vastuullisuutta urheiluvaatteilla
Toimitusjohtaja, toinen perustaja Anna-Mari Niutanen

Népra syntyi vuonna 2015. Toinen Népran perustajista Anna-Mari kertoo, miten ja miksi yritys sai alkunsa, millaista on nuoren urheiluvaatebrändin johtaminen ja kasvattaminen sekä miksi vastuullinen toimintatapa on ainoa oikea.

9.55–10.40 Villa ja Peite: Tekoäly, lanka ja neula
Markkinointipäällikkö Ville Viinikka

Miksi yli 90-vuotias perheyritys veti kaikki tuotteensa pois jälleenmyyjiltä ja uskoo, että markkinointi voi olla suomalaisten uusi kansanlaji?

10.45–11.30 Tam-Silk – 100-vuotias start-up palauttaa tekstiiliteollisuutta Suomeen
Toimitusjohtaja Tuomo Saarni

Tam-Silkin tehtaalla Kangasalla loppuvat neliöt kesken ja uusia työntekijöitä palkataan lisää. Mihin perustuvat yrityksen kasvu ja usko kotimaisen vaatetustuotannon kannattavuuteen? Tam-Silkin toimitusjohtaja Tuomo Saarni kertoo, millaisia ratkaisuja perinteikkään yrityksen kasvun ja uudistamisen taustalta löytyy.

TAUKO

12.25–13.10 Vaatepuu (täydentyy)

13.15–14.00 Touchpoint: Intohimona ekologiset työvaatteet ja ikuisesti kiertävät materiaalit
Toimitusjohtaja Noora Salonoja

Miten saavutetaan tavoite hiilineutraaleista työvaatteista? Touchpointin toimitusjohtaja Noora Salonoja kertoo, kuinka Touchpoint tekee ekologisten työvaatteiden tarjoamisesta kannattavaa bisnestä ja miksi he ovat perustaneet Pohjoismaiden ensimmäisen poistotekstiilien käsittelylaitoksen Suomeen.