Tekstiili- ja muotialan koulutuspolut

Tekstiili- ja muotialalle suuntaavia opintoja löydät ammatillisesta koulutuksesta, ammattikorkeakouluista sekä yliopistosta. Tutustu alan koulutuslistaukseen ja löydä oma paikkasi!

Suoraan tekstiili- ja muotialalle suuntaavia korkeakoulututkintoja ovat artenomi, muotoilija ja vestonomi ammattikorkeakoulussa sekä taiteen kandidaatti ja maisteri yliopistossa. Alalla tarvitaan myös esimerkiksi tradenomeja ja kauppatieteilijöitä sekä kemiantekniikan ja ympäristötieteiden insinöörejä mm. myynnin, markkinoinnin, hankinnan, tuotekehityksen ja vastuullisuustyön tehtävissä.

Tekstiili- ja muotialan ammatillisessa koulutuksessa voi suuntautua esimerkiksi ompelijaksi tai muotiassistentiksi. Prosessiteollisuuden tutkinnot ovat hyödyksi mm. sairaalatekstiilien ja uusien ekologisten tekstiilikuitujen tuotannossa. Tekstiilien laadunvarmistuksessa työskentelee laborantteja ja erilaisten tuotantokoneiden käytössä pärjäävät esimerkiksi sähkö- ja automaatioalan osaajat.

Tutustu eri koulutuspaikkavaihtoehtoihin tarkemmin alta!

Ajankohtaista alan täydennyskoulutusta:

  • 27.9.2022 klo 9.30-15.30, Tekstiilien kierrätysmenetelmät -täydennyskoulutus, LAB-ammattikorkeakoulu, viimeinen ilmoittautumispäivä 6.9. Lue lisää.
  • 4.10.2022 klo 9.00-15.00, Ennakointi ja tulevaisuustiedon hyödyntäminen vaatetusalalla, LAB-ammattikorkeakoulu, viimeinen ilmoittautumispäivä 20.9. Lue lisää.
  • 2.11. 2022 alkaen, Ennakointi liiketoiminnassa, vahvista yrityksesi tulevaisuuskyvykkyyttä, LAB-ammattikorkeakoulu, viimeinen ilmoittautumispäivä 19.10. Lue lisää.
  • Tutustu Savonia-ammattikorkeakoulun Digital & Circular Fashion House -hankkeen kaikille avoimiin Studia Generalia -luentoihin. Lue lisää.

Jos löydät listasta täydennys- tai päivitystarpeita, lähetä korjaukset osoitteeseen inna.ahlqvist(a)stjm.fi.

Aiheeseen liittyvät uutiset

Jotpalta valtionavustusta tekstiili- ja muotialan koulutuksenjärjestäjien hankkeisiin

Tex-Inno myönsi viisi stipendiä tekstiili- ja muotialan opinnäytetöihin

Auri Kohola

Asiantuntija, koulutus ja osaaminen (perhevapaalla heinäkuusta 2022 lähtien)

+358 40 823 9803
auri.kohola@stjm.fi