Tekstiili- ja muotialan koulutuspolut

Tekstiili- ja muotialalle suuntaavia opintoja löydät ammatillisesta koulutuksesta, ammattikorkeakouluista sekä yliopistosta. Tutustu alan koulutuslistaukseen ja löydä oma paikkasi!

Suoraan tekstiili- ja muotialalle suuntaavia korkeakoulututkintoja ovat artenomi, muotoilija ja vestonomi ammattikorkeakoulussa sekä taiteen kandidaatti ja maisteri yliopistossa. Alalla tarvitaan myös esimerkiksi tradenomeja ja kauppatieteilijöitä sekä kemiantekniikan ja ympäristötieteiden insinöörejä mm. myynnin, markkinoinnin, hankinnan, tuotekehityksen ja vastuullisuustyön tehtävissä.

Tekstiili- ja muotialan ammatillisessa koulutuksessa voi suuntautua esimerkiksi ompelijaksi tai muotiassistentiksi. Prosessiteollisuuden tutkinnot ovat hyödyksi mm. sairaalatekstiilien ja uusien ekologisten tekstiilikuitujen tuotannossa. Tekstiilien laadunvarmistuksessa työskentelee laborantteja ja erilaisten tuotantokoneiden käytössä pärjäävät esimerkiksi sähkö- ja automaatioalan osaajat.

Tutustu eri koulutuspaikkavaihtoehtoihin tarkemmin alta!

Ajankohtaista alan täydennyskoulutusta:

  • 27.9.2022 klo 9.30-15.30 Tekstiilien kierrätysmenetelmät -täydennyskoulutus, LAB-ammattikorkeakoulu, viimeinen ilmoittautumispäivä 6.9. Lue lisää.
  • Tutustu Savonia-ammattikorkeakoulun Digital & Circular Fashion House -hankkeen kaikille avoimiin Studia Generalia -luentoihin. Lue lisää.

Jos löydät listasta täydennys- tai päivitystarpeita, lähetä korjaukset osoitteeseen auri.kohola(a)stjm.fi.

Aiheeseen liittyvät uutiset

Osaamiskartoitus: Osaavan työvoiman löytäminen on merkittävä haaste tekstiili- ja muotialan yrityksille

Tekstiili- ja muotialan toimihenkilöiden työehtosopimuksesta neuvottelutulos

Auri Kohola

Asiantuntija, koulutus ja osaaminen

+358 40 823 9803
auri.kohola@stjm.fi