Ammatillinen koulutus

Toisen asteen ammatillisessa koulutuksessa on tarjolla perus-, ammatti- (AT) sekä erikoisammattitutkintoja (EAT). Voit suorittaa kokonaisten tutkintojen lisäksi myös yksittäisiä tutkinnon osia.

Ammatillinen perustutkinto tarjoaa opiskelijalle hyvät valmiudet eri aloille ja työelämään siirtymiseen, kun taas ammatti- ja erikoisammattitutkinnot ovat toimivia väyliä osaamisen kehittämiseen. Kaikista kolmesta voi valita koko tutkinnon suorittamisen lisäksi myös yksittäisiä tutkinnon osia.

Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot, tai niiden osat, voi pääsääntöisesti suorittaa oman työ ohessa ja edullisesti, jopa maksuttomasti. Keskiössä ei ole oppilaitoksessa tapahtuva opetus, vaan koulutuksen soveltaminen omassa työssä. Kesto vaihtelee omasta osaamisesta ja koulutusmuodosta riippuen.

Tekstiili- ja muotialan tutkintojen tarjoajat

Tekstiili- ja muotialan perustutkinnossa on mahdollisuus suuntautua ompelijaksi, vaatturiksi, mittatilausompelijaksi, modistiksi, suutariksi, muotiassistentiksi, sisustustekstiilien valmistajaksi, tekstiilihuoltajaksi, designtekstiilien valmistajaksi ja teollisten tekstiilien valmistajaksi. Valinnaisia tutkinnon osia on runsaasti. Tutustu perustutkinnon sisältöihin täällä.

Tekstiili- ja muotialan ammattitutkinnoissa voi syventää osaamistaan mittatilausompelijana, stailaajana, designtekstiilien valmistajana, tekstiilien valmistajana, suutarina ja tekstiilihuoltajana. Tutustu ammattitutkinnon sisältöihin täällä.

Tekstiili- ja muotialan erikoisammattitutkinnon suorittanut toimii alan yrittäjänä, johto- tai esimiestehtävissä tai asiantuntijana tuote- tai palvelukehityksen tai valmistuksen tehtävissä. Tutustu erikoisammattitutkinnon sisältöihin täällä.

Tutustu myös muihin ammatillisiin tutkintoihin

Tekstiili- ja muotialan ammatillisten tutkintojen lisäksi alalla hyödyllistä sisältöä löytyy mm. liiketoiminnan ammatti- ja erikoisammattitutkinnoista, johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnosta, lähiesimiestyön ammattitutkinnosta, ulkomaankaupan ammattitutkinnosta tai palvelulogistiikan erikoisammattitutkinnosta. Yhteistyössä oppilaitosten kanssa on mahdollista räätälöidä yritysten omia koulutustoteutuksia, kuin myös lähettää yksittäisiä työntekijöitä kehittämään osaamistaan.

Tutustu esimerkiksi näihin:

Auri Kohola

Asiantuntija, koulutus ja osaaminen (perhevapaalla heinäkuusta 2022 lähtien)

+358 40 823 9803
auri.kohola@stjm.fi