Tekstiili- ja muotiala nousee Elinkeinoelämän keskusliiton hallitukseen

EK:n uudessa hallituksessa aloittaa työvaatevalmistaja Image Wear Oy:n toimitusjohtaja ja Suomen Tekstiili & Muoti ry:n hallituksen puheenjohtaja Pekka Nikkanen.

Tekstiili- ja muotialalla tapahtuu nyt paljon. Suomessa kehitetään kiinnostavia tekstiili-innovaatioita, kuten esimerkiksi älytekstiilejä sekä uusia aiempaa ympäristöystävällisempiä materiaaleja, joilla on potentiaalisesti miljardien eurojen markkinat.

”Tekstiili- ja muotiala elää uudistumisen aikaa. Alan merkitystä koko suomalaisen elinkeinoelämän laaja-alaisuudelle ja kehittymiselle kuvaa myös Suomen Tekstiili & Muoti ry:n nouseminen EK:n hallitukseen”, sanoo Suomen Tekstiili & Muoti ry:n toimitusjohtaja Anna-Kaisa Auvinen.

”Ala on nosteessa, ja yritykset panostavat vientiin ja kansainväistymiseen. Myös kotimaan myynti on kasvussa”, hän kertoo.

Tekstiili- ja muotialan yritykset valmistavat mm. vaatteita, kodintekstiilejä, sairaalatekstiilejä, teknisiä tekstiilejä sekä kuitukankaita ja teollisuustekstiilejä. Uutena mukaan on tullut myös uusien tekstiilikuitujen kehittäjiä.

Linkki EK:n tiedotteeseen hallituksen kokoonpanosta

Fakta

Tekstiili ja muotiala (laaja toimialan määritelmä):

  • 3 400 yritystä
  • 4,5 miljardia euroa liikevaihtoa
  • 22 000 työntekijää

(sis. tekstiilien ja vaatteiden valmistus ja valmistuttaminen, muu tekstiili- ja muotialaan liittyvä valmistus, tekstiilin ja muodin tukkukauppa, tekstiilin ja muodin vähittäiskauppa, tekstiili- ja vaatehuolto)

Tekstiili- ja vaatealan valmistus ja valmistuttaminen (toimialan ydin):

  • 660 yritystä
  • 1,06 miljardia euroa liikevaihtoa
  • 4 860 työntekijää