Tekstiili- ja muotialan koulutuspolut

Tekstiili- ja muotialalle suuntaavia opintoja löydät ammatillisesta koulutuksesta toiselta asteelta, ammattikorkeakouluista sekä yliopistosta. Tutustu alan koulutukseen ja löydä oma paikkasi!

Ammatillinen koulutus

Tekstiili-ja muotialan yrityksissä käytetympiä ammatillisen koulutuksen tutkintoja ovat tekstiili- ja muotialan sekä prosessiteollisuuden tutkinnot. Tarjolla on perus-, ammatti- (AT) sekä erikoisammattitutkintoja (EAT). Oppilaitoksilla saattaa olla myös räätälöityjä mahdollisuuksia tutkintoihin, erityisesti erikoisammattitutkintoihin. Huomioithan, että voit suorittaa kokonaisten tutkintojen lisäksi myös yksittäisiä tutkinnon osia.

 

Ammattikorkeakoulut

Ammattikorkeakoulussa voi opiskella artenomiksi, muotoilijaksi tai vestonomiksi.

 

Yliopistot

 

Korkeakoulutusmahdollisuuksia ulkomailla

  • Boråsin yliopisto (The Swedish School of Textiles), Ruotsi
    • seitsemän kandidaatin ja seitsämän maisteriohjelmaa tekstiileihin ja muotiin liittyen, mm. Master Programme in Fashion Marketing and Management, Master Programme in Textile Value Chain Management, Master Programme in Textile Engineering, Master Programme in Fashion and Textile Design (pääaine joko muoti- tai tekstiilisuunnittelu)
    • myös yksittäisin kurssikokonaisuuksia, joihin voi osallistua ilmaiseksi verkkokurssina
    • Tutustu lisää yliopiston koulutushaussa. Katso myös ruotsinkielinen puoli, josta löytyy enemmän koulutustarjontaa.
  • Tallinnan teknillinen yliopisto (TalTech),Viro
  • Tukholman yliopisto, Ruotsi

 

Listausta päivitetty 02/2020 

Lista on suuntaa-antava. Jos löydät listasta täydennys- tai päivitystarpeita, lähetä korjaukset osoitteeseen auri.kohola(a)stjm.fi

Aiheeseen liittyvät uutiset