Tekstiili- ja muotialan koulutuspolut

Tekstiili- ja muotialalle suuntaavia opintoja löydät ammatillisesta koulutuksesta, ammattikorkeakouluista sekä yliopistosta. Tutustu alan koulutuslistaukseen alla ja löydä oma paikkasi!

Suoraan tekstiili- ja muotialalle suuntaavia korkeakoulututkintoja ovat artenomi, muotoilija ja vestonomi ammattikorkeakoulussa sekä taiteen kandidaatti ja maisteri yliopistossa. Alalla tarvitaan myös esimerkiksi tradenomeja ja kauppatieteilijöitä sekä kemiantekniikan ja ympäristötieteiden insinöörejä mm. myynnin, markkinoinnin, tuotekehityksen ja vastuullisuustyön tehtävissä.

Tekstiili- ja muotialan ammatillisessa koulutuksessa voi suuntautua esimerkiksi ompelijaksi tai muotiassistentiksi. Prosessiteollisuuden tutkinnot ovat hyödyksi teknisten ja sairaalatekstiilien tuotannossa. Tekstiilien laadunvarmistuksessa työskentelee laborantteja ja erilaisten tuotantokoneiden käytössä pärjäävät esimerkiksi sähkö- ja automaatioalan osaajat.

Tutustu koulutuspaikkavaihtoehtoihin tarkemmin alla!

Huom! Lista on suuntaa-antava. Jos löydät listasta täydennys- tai päivitystarpeita, lähetä korjaukset osoitteeseen auri.kohola(a)stjm.fi.

Ajankohtaisia kursseja, täydennyskoulutuksia ja muita lyhyitä oppimiskokonaisuuksia:

 • LAB-ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutti: Vastuullinen vaatetusala (5 op), avoin ammattikorkeakoulu, 11.11.-20.12.2021, ilmoittautuminen 4.-17.10.2021. Lue lisää.
 • LAB-ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutti: Adobe InDesign syventävät perusteet, täydennyskoulutus, 23.11.2021, ilmoittautuminen 14.11. asti. Lue lisää.
 • LAB-ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutti: Ennakointi ja tulevaisuustiedon hyödyntäminen vaatetusalalla, täydennyskoulutus, 2.12.2021, ilmoittautuminen 21.11. asti. Lue lisää.
 • Tampereen ammattikorkeakoulu: Tekstiilien laadunvarmistus, täydennyskoulutus 1 pvä, 21.1.2022. Lue lisää.

Ammatillinen koulutus

 

Toisen asteen ammatillisessa koulutuksessa on tarjolla perus-, ammatti- (AT) sekä erikoisammattitutkintoja (EAT). Voit suorittaa kokonaisten tutkintojen lisäksi myös yksittäisiä tutkinnon osia täydennyskoulutuksena.

Ammattikorkeakoulut

Ammattikorkeakoulussa voi opiskella artenomiksi, muotoilijaksi tai vestonomiksi.

Korkeakoulumahdollisuuksia ulkomailla

 • Boråsin yliopisto (The Swedish School of Textiles), Ruotsi
  • seitsemän kandidaatin ja seitsämän maisteriohjelmaa tekstiileihin ja muotiin liittyen, mm. Master Programme in Fashion Marketing and Management, Master Programme in Textile Value Chain Management, Master Programme in Textile Engineering, Master Programme in Fashion and Textile Design (pääaine joko muoti- tai tekstiilisuunnittelu)
  • myös yksittäisin kurssikokonaisuuksia, joihin voi osallistua ilmaiseksi verkkokurssina
  • Tutustu lisää yliopiston koulutushaussa. Katso myös ruotsinkielinen puoli, josta löytyy enemmän koulutustarjontaa.
 • Tallinnan teknillinen yliopisto (TalTech),Viro
 • Tukholman yliopisto, Ruotsi

Aiheeseen liittyvät uutiset