Lisätietoja hoito-ohjeista

Suositus hoito-ohjemerkkien sijoittamiseksi vaatteisiin ja tekstiileihin

Hoito-ohjemerkkien tarkoituksena on informoida kuluttajaa ostotilanteessa tuotteen hoitoon liittyvistä asioista ja pesulaa tuotteen hoitotilanteessa. Merkkien tulee olla helposti löydettävissä sekä turvallisesti ja pysyvästi kiinnitettyjä.

Merkki tulee kiinnittää ompelemalla, ellei sen liimaus kestä ohjeensa mukaista kemiallista pesua. Hoito-ohjemerkki kiinnitetään valmistajan merkin tai materiaaliselosteen yhteyteen. Jokainen yhdistelmätuotteen erillinen osa varustetaan hoito-ohjemerkillä.

Alla olevassa “Hoito-ohjeiden sijoittaminen vaatteissa ja tekstiileissä” -ohjeen mukaista merkkien sijoittamista vaatteille ja tekstiileille suositellaan käytettäväksi aina kun mahdollista.

Valmistusmenetelmien, materiaalien ja muodin muutosten vuoksi annetaan myös vaihtoehtoinen sijoituspaikka. Merkin ja sen kiinnitystavan tulee olla sellainen, etteivät ne heikennä tuotteen ominaisuuksia eivätkä aiheuta kuluttajalle haittaa tuotetta käytettäessä.

Tekstiilien hoito-ohjesymbolit

Hoito-ohjesymboleita ei pidä käyttää yksittäin vaan kaikki viisi symbolia on esiinnyttävä hoito-ohjeessa seuraavassa järjestyksessä: vesipesu, valkaisu, rumpukuivaus, silitys ja kemiallinen pesu.

Matoille ja nahkatuotteille on olemassa omat hoito-ohjesymbolit.