Mitä palveluita saat?

Suomen Tekstiili & Muoti ry:n varsinaisiksi jäseniksi voivat hakea kaikenkokoiset tekstiili- ja muotialan yritykset.

Suomen Tekstiili & Muodin varsinaisena jäsenenä saat neuvontaa esimerkiksi sopimuskysymyksissä, tuotemerkinnöissä, kansainvälisessä kaupassa tai vastuullisuuden kehittämisessä. Pääset myös osallistumaan järjestämiimme koulutuksiin ja tapahtumiin. Saat liitosta tietoa ja työkaluja liiketoiminnan kehittämiseen – tuotamme esimerkiksi julkaisuja ja tilastoja. Seuraamme koko ajan alan ja toimintaympäristön kehitystä, ja toimitamme sinulle jäsenkirjeessämme tietoa tärkeistä teemoista.

Alan vetovoimatyö ja oppilaitosyhteistyö

Teemme töitä alan tulevaisuuden eteen, jotta yrityksellesi olisi jatkossakin osaavaa työvoimaa. Julkaisemme alan avoimia koulutus- ja työpaikkoja ja teemme tiivistä yhteistyötä oppilaitosten kanssa.

Kansainvälinen liiketoiminta

Saat koulutuksia ja neuvontaa vientiin ja tuontiin liittyvissä kysymyksissä. Tarjoamme myös markkinatietoa ja apua oikeiden kontaktien löytämisessä. Lisäksi järjestämme tutustumismatkoja avainmarkkinoille ja kansainvälisille messuille.

Kiertotalous

Haluatko edistää kiertotaloutta yrityksessäsi? Tarjoamme neuvontaa, sparrausta ja näkyvyyttä sekä verkostoja omien liiketoimintamallien kehittämiseksi ja parhaiden yhteistyökumppaneiden löytämiseksi.

Materiaaliasiat, tekstiilimerkinnät ja tuoteturvallisuus

Opastamme ja koulutamme jäsenyrityksiä tekstiilituotteiden pakollisissa merkinnöissä, sertifikaateissa sekä tuoteturvallisuudessa ja laatuasioissa. Jäsenenä saat ajankohtaista tietoa ja neuvontaa standardeista. Saat meiltä myös tietoa tekstiilimateriaaleista, niiden vastuullisuusnäkökulmista sekä tekstiilikemikaaleista.

Rahoitus ja yritystuet

Kuulet meiltä yrityksellesi sopivista rahoitusmahdollisuuksista. Saat myös neuvontaa esimerkiksi parhaiden rahoituslähteiden ja oikeiden kontaktien löytämisessä. Järjestämme rahoitukseen liittyviä verkostoitumistilaisuuksia, jaamme ajantasaista tietoa ja käytännön vinkkejä.

Tieto ja tilastot tekstiili- ja muotialasta

Tuotamme tilastoja ja julkaisuja, jotka ovat jäsenyrityksesi hyödynnettävissä. Jäsenenä saat myös tuoreimman kuluttajatutkimuksen käyttöösi.

Vaikuttamistyö tekstiili- ja muotialan puolesta

Saat äänesi kuuluviin, kun vaikutamme yritysten toimintaympäristöön. Olemme vaikuttamassa muun muassa työelämän asioihin ja alan koulutukseen, yritystukiin, vastuullisuuteen ja kiertotalouteen liittyvään lainsäädäntöön. Jäsenenä pääset hakemaan vaikuttajaryhmiimme, joiden kautta alaa ja toimintaympäristöä kehitetään. Varsinaiset jäsenemme ovat myös Elinkeinoelämän keskusliiton jäseniä.

Vastuullisuusasiat

Saat koulutusta ja yrityskohtaista neuvontaa mm. hankinta- ja tuotantoketjun hallintaan, ympäristövaikutusten arviointiin, vastuullisuusstrategian kehittämiseen ja vastuullisuusviestintään. Järjestämme koulutuksia, työpajoja ja seminaareja. Tarjoamme yrityksille konkreettisia työkaluja vastuullisuustyöhön ja jäsenenä pääset käyttämään ympäristölaskuriamme.

Viestintä ja näkyvyys

Uutiskirjeemme ja ajankohtaisviestintämme pitävät yrityksesi ajan tasalla alan kehityskuluista ja kiinnostavista tapahtumista. Näyt liiton viestinnässä, ja nostamme aina jäsenyrityksiä näkyviin, kun media kysyy meiltä vinkkejä kiinnostavista yrityksistä. Vain jäsenille saatavilla olevat koulutusmateriaalit ja julkaisut löytyvät jäsensivuiltamme. Saat myös koulutusta ja tukea oman viestinnän suunnitteluun. Voit seurata meitä somessa (Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, YouTube)!

 

Tarja Sagulin

koordinaattori, jäsenasiat

+358 50 525 5904
tarja.sagulin@stjm.fi