6+1 faktaa tekstiili- ja muotialasta – tutustu uuteen tilastojulkaisuun

Suomen Tekstiili & Muoti on koonnut alan keskeiset tiedot ja tilastot yksiin kansiin. Taskukokoinen Kohti tekstiili- ja muotialan kestävää kasvua -julkaisu kertoo keskeisten tilastojen ohella alan nykytilasta, liiketoimintamalleista ja globaalista toimintaympäristöstä.

+1 Tekstiiliä on kaikkialla

Tekstiiliä käytetään muun muassa:
lentokoneiden penkeissä,
haavanhoitotuotteissa,
sateenvarjoissa,
akustiikkalevyissä,
lastenrattaissa,
tuulivoimaloissa,
vaatteissa,
asusteissa ja
kodintekstiileissä.

Tiesitkö nämä faktat tekstiili- ja muotialasta:

  1. Tekstiilejä valmistavien yritysten liikevaihto Suomessa on 400 miljoona euroa. Tänä vuonna liikevaihto on kasvanut 3 % viime vuodesta.
  2. Jokainen suomalainen käyttää vaatteisiin ja kenkiin keskimäärin 870 euroa vuodessa.
  3. 77 % suomalaisista naisista on joskus ostanut vaatteita netistä. Miehillä osuus on 51 %.
  4.  Polyesteri on maailman käytetyin kuitu. Vuonna 2017 sitä tuotettiin 54 miljoonaa tonnia.
  5. Tekstiilit eivät ole suurin mikromuovien lähde. Suurimmat mikromuovipäästöt aiheutuvat autojen renkaista (28 %). Toisena ovat teollisuuden muovipelletit (24 %), kolmantena synteettiset tekokuitutekstiilit (20 %).
  6. Kiina on maailman suurin tekstiilien ja vaatteiden tuottaja. Se tuottaa maailman tekstiileistä 37 % ja vaatteista 36 %.

Lue  lisää uudesta julkaisusta! Kohti tekstiili- ja muotialan kestävää kasvua -julkaisu on nopealukuinen, visuaalinen ja selailtava julkaisu, jonka avulla perehdyt alaan keskeiseen dataan. Nappaa julkaisu taskuusi liiton tilaisuuksista, tai lue verkkoversiota.