Elokuun Fablehti.fi: Suomalaisen tekstiilialan auringonnousu | Yritysten kovimmat kasvajat | Tiina Alahuhta-Kasko ja huikea tuloskehitys

Verkkomediamme Fablehti.fi:n uusimman numeron teemana on tekstiilialan auringonnousu.

Sukkahousuprofessorista kansainväliseksi menestyjäksi – Ali Harlin ja suomalaisen tekstiilialan nousu

VTT:n tutkimusprofessori Ali Harlinin ja suomalaisen tekstiilialan menestystarinat kulkevat käsi kädessä. Harlin on nykyään osakkaana uutta tekstiilikuitua tekevässä Infinited Fiber Companyssa ja poistotekstiilin käsittelyyn keskittyvässä Resterissä. Nyt hän kertoo, miten kotimainen vaate- ja tekstiilibisnes lähti synkkien vuosien jälkeen uuteen kukoistukseen.


Katso lista! Tekstiili- ja muotialan vahvat suomalaiset kasvajat

Päivitimme tekstiili- ja muotialan yritysten kasvajalistan, ja kärkeen nousi myös todellisia yllätysnimiä. Tässä ovat kiinnostavat kasvajat – ja niiden menestyksen avaimet.


Marimekon Tiina Alahuhta-Kasko: Huikean tuloskehityksen salaisuudet

Marimekko on onnistunut pandemiavuoden aikana tekemään hurjan tuloksen. Marimekon toimitusjohtajan Tiina Alahuhta-Kaskon mukaan menestyksen taustalla ovat pitkäjänteiset panostukset brändiin ja digitaalisuuteen, monipuolinen lifestyle-konsepti sekä ketteryys. Alahuhta-Kasko avasi Fabille laajasti Marimekon onnistuneen tuloskehityksen avaimia ja ajatuksiaan matkan varrelta.


Alpan vauhdikas alku: sivuprojektista miljoonakerhoon

Alpakanvillaisiin vaatteisiin ja sisustustuotteisiin erikoistunut jyväskyläläinen Alpa on kasvanut muutamassa vuodessa pienestä projektista miljoonayritykseksi. Markkinointijohtaja ja osakas Lauri Hilliaho paljastaa menestyksen reseptin.


Mitkä yritykset ovat seuraavat suomalaiset tekstiilialan pörssiin listautujat?

Tekstiilikuituyhtiö Spinnova listautui pörssiin kesäkuussa, ja pörssin ovi on käynyt tänä vuonna muutenkin tiuhaan. Muun muassa Marimekkoa seuraava pörssianalyytikko Petri Kajaani analyysiyhtiö Inderesistä kertoo, nähdäänkö kohta muidenkin suomalaisten tekstiilialan suomalaisyritysten listautumisia.


”Maapallo tarvitsee tekoja – Suomen tekstiiliteollisuus näyttää mallia”

Suomen tekstiiliteollisuudella on kaikki edellytykset toimia suunnannäyttäjänä koko maailmalle. Tuore selvitys osoittaa, että toteutuessaan visio maailman vastuullisimmasta tekstiilialasta toisi Suomeen yli miljardin euron edestä investointeja ja lähes 17 000 työpaikkaa. Maapallo tarvitsee toivoa ja ennen kaikkea tekoja, kirjoittavat VTT:n johtaja Tua Huomo ja Suomen Tekstiili & Muoti ry:n toimitusjohtaja Marja-Liisa Niinikoski.