Fablehti.fi 1/2021: Miten megatrendit ja trendit muuttavat tekstilialaa? | Sirpa Pietikäinen ja kiertotalous | Kässämessut vietiin menestyksekkäästi verkkoon

Tammikuun Fablehti.fi kurkistaa megatrendeihin, trendeihin ja siihen, mikä bisnestä vie eteenpäin vuonna 2021.

Mihin yritysten kannattaa valmistautua tänä vuonna? Millaisia liiketoimintamahdollisuuksia megatrendit tarjoavat? Niistä kertoo Sitran tulevaisuusasiantuntija Mikko Dufva.

Nämä megatrendit ovat vuoden 2021 bisneksen ajurit


Miten muodin trendiennusteet ja sesonkiajattelu ovat muuttuneet yhä epävarmemmassa ja muutosherkässä maailmassa? Sen tietää trendiasiantuntija Antti Rimminen Urban View -trendiagentuurista.

Hygienia, yksinkertaisuus ja muut tämän vuoden muoti-ilmiöt


Sirpa Pietikäinen (kok.) on kiertotalouteen perehtynyt europarlamentaarikko, jonka mielestä tekstiilien kierto on aika nostaa uudelle tasolle. Hän listasi kolme asiaa, jotka ovat juuri nyt pinnalla.

Sirpa Pietikäinen & kiertotalouden uudet ideat: vuokratut housut supermarketista


Kahdeksan suomalaista yrittäjää polkaisi Kässämessut verkkoon parissa viikossa, kun koronavirus sulki Suomen ja peruutti massatapahtumat maaliskuussa 2020. PaaPii Designin toimitusjohtaja Anniina Isokangas kertoo, mitä verkkomessuista on vajaassa vuodessa opittu.

Yrittäjä itki, kun tilauksia alkoi tulvia – digitaalisista Kässämessuista tuli menestys


Millä tavalla vaikuttaa bisnesajatteluun, kun tietää jälkipolvien jatkavan yritystä? Porin Villa ja Peite Oy:ssa viime vuosi oli isojen muutosten ja kasvun aikaa, kun poika Ville Viinikka tuli mukaan liiketoimintaan start-up-maailmasta.

Tukholman start-upeista Poriin perheyritykseen – merkityksellisyys houkutteli takaisin


Työssä ja bisneksessä menestyy se, joka osaa ennakoida ja hankkia tulevaisuuden taitoja. Ota etumatkaa huomioimalla tekstiilialan osaamistarpeet jo ennen kuin ne ovat ajankohtaisia ja akuutteja, kirjoittaa Suomen Tekstiili & Muoti ry:n asiantuntija Auri Kohola.

”Työelämässä on oltava valmis oppimaan uutta – inspiroidu näistä teemoista”