Familon juhlii 50 vuotta – lanseeraa vuodevaateuutuuksia, verkkokaupan ja kanta-asiakasohjelman

Familon on ollut suomalaisten kodeissa jo vuodesta 1966. Tänä päivänä Familonin vuodevaatteita ja kodintekstiileitä löytyy joka kolmannen suomalaisen kotoa.

Article image

Familonin tuotevalikoimaan kuuluvat sängyt, patjat, tyynyt ja peitteet sekä uuden Familon Home -malliston myötä kodintekstiilit. Yritys tarjoaa tuotteita niin koteihin kuin ammattikäyttöön esimerkiksi julkisissa tiloissa, hotelleissa ja laivoissa.

”Tulemme juhlimaan Familon-tuotemerkin 50-vuotisjuhlavuotta eri tavoin läpi vuoden. Vuoden aluksi lanseeraamme juhlavuoden tuotteita Princess- ja Ultra-sarjoihin. Princess ja Ultra ovat Familon-klassikoita, jotka ovat kulkeneet matkalla mukana jo vuosikymmenten ajan. Sarjan tuotteita on vuosien aikana kehitetty entistä paremmiksi ja nykyajan vaatimuksia vastaaviksi”, kertoo Familonin toimitusjohtajana vuoden alusta aloittanut Jaana Tarkki.

Uusi verkkokauppa ja kanta-asiakasohjelma

Omien myyntikanavien avaaminen on Familonin liiketoiminnan kehittämisessä yksi strateginen painopiste. Ensimmäinen Familon-myymälä avattiin Heinolan sänky- ja patjatehtaan yhteyteen loppuvuodesta 2015. Nyt helmikuussa 2016 Familon on avannut oman verkkokaupan osoitteessa Familon.fi

Uuden verkkosivuston myötä Familon käynnistää kanta-asiakasohjelman: ”Familonin ystävien Friends of Familon -yhteisö kokoaa yhteen kaikki kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista kiinnostuneet ja kodin sisustuksesta innostuneet. Kaikki ovat tervetulleita nauttimaan Friends of Familon -eduista, seuraamaan Familonin maailmaa ja jakamaan omia sisältöjään. Erikoisetujen lisäksi jäsenille on luvassa inspiroivia vinkkejä oman kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistämiseksi ravinnon, hyvän unen, liikunnan ja sisustuksen teemojen alla”, kertoo verkkokauppapäällikkö Tuuli Roth.

Friends of Familon -jäseneksi voi liittyä Familon.fi-sivuilla.

Familonin juuret ulottuvat vuoteen 1912

Familon-tuotemerkki otettiin käyttöön vuonna 1966. Yrityksen juuret ulottuvat jo vuoteen 1912, jolloin Valjasliike Oy valmisti erilaisia valjaita ja nahkatavaroita. Myöhemmin yrityksen nimeksi tuli Espe Oy.

Espe Oy aloitti 60-luvulla vaahtomuovituotannon ja myöhemmin myös vanutuotannon Kouvolassa ja toimi huonekalu- ja vaatetusteollisuuden merkittävänä tavarantoimittajana. Heinolassa aloitettiin patjatuotanto 1984. Matkan varrella yhtiöön on kuulunut myös tekstiilialan yrityksiä, joista tunnetuimpana Finlayson (2000-2014), jonka myötä myös yrityksen nimi vaihdettiin Finlayson&Co Oy:ksi.

Vuonna 1999 yrityksen silloiset omistajat Oy Shell ja Espe Oy myivät yrityksen pääomasijoittaja Capman Oyj:lle. Vuonna 2014 Familon siirtyi takaisin yksityisomistukseen ja on nykyään osa Trading House Scandinavia AB -konsernia, joka on yksi Euroopan suurimpia tekstiilitoimijoita.

Lähde ja kuva: Familon