Nuoret muodin tekijät esittelevät osaamistaan Fashion in Helsinki -viikolla

Fashion in Helsinki -tapahtumaviikko tarjoaa inspiroivan katsauksen suomalaisen muotiin. Suomen Tekstiili ja Muoti tukee tapahtumia, joissa tuodaan esiin nuorten suunnittelijoiden osaamista.

Suomen Tekstiili ja Muoti osallistuu teemaviikkoon tukemalla viikon aikana Helsingissä järjestettäviä tapahtumia, jossa nuoret muodin tekijät esittelevät osaamistaan

Aalto-yliopisto: Tekstiili18-näyttely 21.-27.5

Tekstiili18-näyttely Kaapelitehtaalla esittelee Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun opiskelijoiden laajaa tekstiilisuunnittelun osaamista. Näyttely tuo esiin ajankohtaista tekstiilisuunnittelua muodin, sisustuksen, taiteen ja tieteen näkökulmista. Näyttelyssä esillä olevat vaate- ja sisustuskokoelmat ovat syntyneet innovatiivisissa yhteistyöprojekteissa, jotka laajentavat tekstiiliosaamista myös tieteen alueelle.

Lahden muotoiluinstituutti: KOE18-muotinäytös 23.5. 

LAMKin Muotoiluinstituutin valmistuvat opiskelijat järjestävät KOE18-muotinäytöksen Valkoisessa salissa. Näytöksessä nähdään seitsemän nuoren suunnittelijan mallistot, joissa jokaisessa on inspiraationa omanlaisensa persoonallinen tyyli, visio ja teemat. Tapahtuma on suunnittelijoille merkittävä mahdollisuus tuoda julki omaa ammattitaitoaan, visioitaan sekä kannanottojaan.

Aalto-yliopisto: Näytös18-muotinäytös 25.5.

Näytös18 on Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun muotinäytös. Näytös kerää vuosittain Kaapelitehtaalle noin 1000 hengen yleisön, jonka joukossa on kotimaisten muoti- ja muotoiluvaikuttajien lisäksi kansainvälisten muotimedioiden ja muotitalojen edustajia ja kykyjenetsijöitä.

Vuosittainen Fashion in Helsinki -viikko tuo kaupunkiin tapahtumia, muotia ja tapahtumia 23.-25.5.2018. Tapahtumaviikon järjestävät yhteistyössä Aalto-yliopisto, Helsinki New, Pre Helsinki ja Business Finland.

Fashion in Helsinki -ohjelma julkaistaan tapahtumaviikon verkkosivulla.

Kuva: Aalto-yliopiston Näytös 17, Mikko Raskinen