Finlayson tuo markkinoille uuden tuoteinnovaation – pehmeä Kansanlamppu ei mene rikki

Finlayson esitteli Kansanlampun ensimmäisen prototyypin Maison & Objet -messuilla Pariisissa. Pehmeän Kansanlampun sisällä on valaiseva LED-kalvo, joka kestää jopa 100 000 tuntia käyttöä. Se toimii sisustus- ja tunnelmavalona myös paikoissa, joissa valaisimia ei ole aiemmin käytetty.

Article image

Kansanlampun ovat Finlaysonin kanssa yhteistyössä kehittäneet Aalto Yliopistosta valmistuneet Thomas Welander , Vertti Sarimaa ja Jaakko Nikkola , Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy ja innovatiivisiin LED-valokalvoihin erikoistunut suomalainen Flexbright Oy. Kansanlamppu on ensimmäinen kuluttajille tehty tuote, jossa käytetään LEDFOIL-tekniikkaa.

Ensimmäinen prototyyppi tuotteesta esiteltiin viikonloppuna Pariisissa Maison & Objet -messujen Now! Design à Vivre -osastolla, jossa se herätti paljon kiinnostusta ja innostuneita reaktioita.

”Messuvieraat olivat innoissaan siitä, että olemme kehittäneet jotain näin omaperäistä ja kekseliästä. Prototyyppi keräsi viikonlopun aikana valtavasti positiivisia kommentteja ja huomiota”, kertoo Finlaysonin toimitusjohtaja Jukka Kurttila. ”Haluamme haastaa sen, miten ihmiset mieltävät muotoilun. Lampun ei tarvitse näyttää lampulta, jos uusi muotoilu palvelee sen tarkoitusta paremmin.”

Kansanlampun suunnittelun lähtökohtana oli, että lampun saa pakattua litteäksi ja sujautettua kirjekuoressa suoraan postiluukkuun. Valmis tuote tulee kauppoihin syksyllä 2016 ja se on saatavissa useilla erilaisilla Finlaysonin kuoseilla. Kansanlampun hinta tulee olemaan noin 70–90 euroa.

Tulevaisuudessa Finlayson aikoo vielä jatkaa Kansanlampun tuotekehitystä ja jalostaa sitä niin, että tuote toimii akulla. Jatkossa voi olla mahdollista myös se, että LED-valokalvo saadaan kudottua suoraan kankaaseen.

Tietoa tuotteesta

  • ekstiiliverhoilu on valmistettu 100 % puuvillasta
  • Lamppuun on upotettu LED-valokalvo, joka kestää jopa 100 000 tuntia käyttöä
  • Lamppu on pehmeä eikä se kuumene, 10 W
  • Kaikilla lampun osilla on CE-merkintä ja niiden tuoteturvallisuus on testattu
  • Lampun korkeus on 22 cm
  • Lamppu saatavissa useilla eri kuoseilla

Lähde: Finlayson