Hae mukaan TexHack-innovaatiotapahtumaan!

Suomen Tekstiili & Muoti ry järjestää tekstiili- ja muotialan innovaatiotapahtuman Helsingissä 6.-7.11.2017. Tavoitteena on ratkaista tulevaisuuden haasteet jo tänään ja löytää uusia ratkaisuja suomalaisten tekstiili- ja vaatealan menestykseen. Parhaalle ratkaisulle on luvassa 5000 euron rahapalkinto.

Onko sinulla osaamista tekstiilialan, automatisaation, IoT-teknologian, ohjelmistokehityksen tai materiaalien parista? Tai oletko innostunut erilaisten kierrätysratkaisujen, markkinoinnin, designin tai palvelumuotoilun kehittämisestä? TexHack-tapahtumaan haetaan 50:tä innovatiivista osallistujaa.

Mikä on hackathon?
Hackathon on it-maailmasta tuttu työskentelymalli. Tapahtumassa joukko start upeja, opiskelijoita ym. kerääntyy yhteen tilaan työstämään ratkaisuja annettuihin haasteisiin. Tavoitteena on, että tapahtuman aikana kehitetyistä ideoista syntyy aidosti hyödyllisiä ratkaisuja tai palveluita, joita on mahdollista testata ja jatkokehittää tapahtuman jälkeen.

Mukaan ovat tervetulleita opiskelijat, startupit, muut yritykset ja kaikki tekstiili- ja vaatealan tulevaisuudesta kiinnostuneet ideanikkarit.

Kaksipäiväisen tapahtuman aikana osallistujat ryhtyvät ratkaisemaan haasteita, jotka ovat asettaneet kuitukangasyhtiö Suominen, työvaatevalmistaja Image Wear, patjoja ja vuodevaatteita valmistava Familon ja Kivat-lastenvaatteista tunnettu Agtuvi. (Lue tarkemmat kuvaukset haasteista sivun lopusta.)

Yritysten edustajat ja tapahtuman fasilitaattorit sparraavat osallistujaryhmiä parhaan ratkaisun kehittämisessä. Hackathonin päätteeksi osallistujat esittelevät kehittämänsä ratkaisuehdotukset, ja yritysten edustajista sekä ulkopuolisista asiantuntijoista koostuva tuomaristo palkitsee parhaan ratkaisuehdotuksen 5000 euron arvoisella rahapalkinnolla. Lisäksi ryhmillä on mahdollisuus neuvotella yhteistyön jatkamisesta yritysten kanssa.

Täytä lomake ja hae mukaan 12.10.2017 mennessä!
Valittujen hakijoiden osallistuminen vahvistetaan 16.10.2017 mennessä.

Tapahtuman kielinä ovat suomi ja englanti.

Aika: 6.-7.11.2017
Paikka: Helsinki (tarkempi sijainti vahvistetaan myöhemmin)
Osallistumismaksu: Tapahtuma on osallistujille maksuton. Jokainen osallistuja vastaa kuitenkin itse majoitus- ja matkakuluista. Autamme tarvittaessa erilaisten majoituspaikkojen löytämisessä.

Miten mukaan?

Tapahtuman osallistujaksi voi hakea kuka tahansa 18-vuotta täyttänyt uusien ratkaisujen kehittämisestä kiinnostunut henkilö. Erityisesti etsimme henkilöitä, joilta löytyy asiantuntemusta tai osaamista joltain seuraavista aihealueista: tekstiiliala, automatisaatio, IoT-teknologia, digitaalinen suunnittelu, materiaalit, kierrätysratkaisut tai markkinointi.

Osallistujat voivat hakea mukaan joko valmiiksi koottuna ryhmänä (2-4 henkilöä) tai yksittäisinä henkilöinä. Yksittäiset henkilöt jaetaan tapahtumassa ryhmiin kiinnostuksen kohteiden ja heiltä löytyvän osaamisen mukaan.

Ilmoittautumisen yhteydessä osallistujien tulee valita, mitä haastetta/haasteita he ovat kiinnostuneita ratkaisemaan ja mihin heiltä löytyy erityisosaamista.

Yritysten asettamat haasteet

Tutustu tapahtumassa mukana olevien yritysten asettamiin haasteisiin ja valitse ilmoittautumisen yhteydessä omasi.

Suominen – Älyä ja tekniikkaa kuitukankaisiin

Suominen on maailman johtava erilaisten pyyhintätuotteiden kuitukangasvalmistaja. Lisäksi yhtiön valmistamia kuitukankaita käytetään valituissa lääketieteellisissä- ja hygieniatuotteissa. TexHackin avulla yritys etsii uusia mahdollisuuksia kuitukankaisiin yhdistämällä niihin älyä ja tekniikkaa.

Image Wear – Työvaatevalmistuksen automatisointi

Image Wear on Suomen johtava työvaatevalmistaja. TexHackissa yritys hakee uusia ratkaisuja työvaatteiden valmistuksessa toistuvien valmistusvaiheiden automatisointiin.

Familon – Hygieniatekstiilien kierrätys

Patjoja, tyynyjä ja vuodevaatteita valmistava Familon tietää, mistä parhaat yöunet ja jokapäiväinen hyvinvointi on tehty. TexHackissa yritys etsii uusia ratkaisuja tuotteidensa kustannustehokkaaseen kierrättämiseen.

 Agtuvi – Kuluttajakokemuksen kehittäminen Kivat-verkkokaupassa

Kivat-lastenvaatteista tunnettu Agtuvi on kasvattanut verkkokauppansa osuutta vuosittain sen avaamisesta lähtien. TexHackin avulla yritys etsii uusia mahdollisuuksia verkkokaupan hyödyntämiseksi Kivat-brändin showroomina.

Tapahtuman ohjelma

Maanantai 6.11.2017

Klo 9 Ilmoittautuminen

Klo 10 Tapahtuman avaus, haasteiden esittely

  • Ryhmien muodostaminen
  • Työskentely haasteiden parissa
  • Yritysten edustajat ja tapahtuman fasilitaattorit sparraavat ryhmien työskentelyä.

Klo 18 Harjoituspitchaus

Suomen Tekstiili & Muoti ry tarjoaa osallistujille lounaan, illallisen ja juotavaa tapahtuman aikana.

Ryhmien on mahdollisuus halutessaan jatkaa haasteiden parissa työskentelyä läpi yön.

Tiistai 7.11.2017

Klo 9 Työskentely haasteiden parissa jatkuu

  • Ratkaisujen pitchaus tuomaristolle
  • Voittajien valinta ja palkitseminen

Tapahtuma päättyy klo 16 mennessä.

Suomen Tekstiili & Muoti ry tarjoaa osallistujille aamiaisen, lounaan ja juotavaa tapahtuman aikana.

Muutokset ohjelmaan ovat mahdollisia. Tarkempi ohjelma ilmoitetaan osallistujille osallistumisvahvistuksen yhteydessä.

Linkki hakulomakkeeseen

Kysyttävää? Ota yhteyttä Satumaija Mäkeen tai Satu Nissi-Rantakömiin.