Hae mukaan TexHack-innovaatiotapahtumaan!

TexHack-innovaatiotapahtumassa haetaan tekstiili- ja vaatealalle uusia ratkaisuja startup-yritysten, opiskelijoiden ja eri toimialojen törmäyttämisen kautta.

Mikä on hackathon?
Hackathon on it-maailmasta tuttu työskentelymalli. Tapahtumassa joukko start upeja, opiskelijoita ym. kerääntyy yhteen tilaan työstämään ratkaisuja annettuihin haasteisiin. Tavoitteena on, että tapahtuman aikana kehitetyistä ideoista syntyy aidosti hyödyllisiä ratkaisuja tai palveluita, joita on mahdollista testata ja jatkokehittää tapahtuman jälkeen.

Suomen Tekstiili & Muoti ry järjestää hackathon-tapahtuman Helsingissä 6.-7.11.2017. Hackathon valjastaa digiosaajat ja innovatiiviset palveluiden kehittäjät tekstiili- ja muotialan yritysten käyttöön. Yrityksillä on mahdollisuus asettaa tapahtumaan haaste ja päästä ensimmäisenä hyödyntämään osallistujaryhmien ratkaisut.

Hackathoniin kutsutaan startup-yrityksiä, opiskelijoita ja muiden toimialojen asiantuntijoita. Tapahtuman aikana osallistujaryhmät kehittävät ratkaisua valitsemaansa yrityshaasteeseen ja kilpailevat samalla keskenään. Yrityksen edustajat ja tuomariston asiantuntijat puolestaan auttavat osallistujia ymmärtämään yrityksen tarpeita ja ohjaavat osallistujia parhaan ratkaisun kehittämisessä.

Tavoitteena on, että hackathonin aikana kehitetyistä innovaatioista syntyy yrityksille aidosti hyödyllisiä ratkaisuja tai palveluita. Tapahtuman lopuksi osallistujat esittelevät kehittämänsä ratkaisuehdotukset yrityksille, ja tuomaristo palkitsee koko tapahtuman parhaan ratkaisuehdotuksen rahapalkinnolla.

Tapahtuman kielinä ovat suomi ja englanti.

Miten yritykset voivat osallistua?

Tekstiili- ja muotialan yritykset voivat hakea mukaan TexHack-tapahtumaan asettamalla oman haasteen johonkin seuraavista aihealueista:

– Uudet materiaalit
– Kiertotalouteen perustuvat liiketoimintamallit
– Älyn ja tekniikan yhdistäminen tekstiileihin

Tapahtumaan valitaan enintään viisi yrityshaastetta. Valittujen yritysten edustajien tulee olla käytettävissä koko hackathonin ajan ja toimia osallistujaryhmien sparraajana.

Valittujen yritysten osallistumismaksu tapahtumaan on 2 000 euroa. Lisäksi osallistujat maksavat mahdolliset matka- ja majoituskulunsa. Suomen Tekstiili & Muoti ry vastaa tapahtuman järjestelykustannuksista.

Huom! TexHack-tapahtumassa kehitetyt ratkaisut ovat julkisia. Tapahtumassa syntyneet ideat ovat ratkaisijaryhmien omaisuutta. Haasteen asettaneella yrityksellä on kuitenkin optio neuvotella ratkaisijaryhmien kanssa idean mahdollisesta jatkokehityksestä tai sen lunastamisesta.

Yritysten hakuaika hackathonin haasteiden asettamiseen on 15.6. – 23.8.2017. Autamme yrityksiä tarvittaessa muotoilemaan heidän haasteistaan tapahtumaan sopivan kuvauksen. Osallistujaryhmien haku avataan syyskuussa.

Kysy lisää ja ilmoittaudu mukaan!