Hae osaamista tekstiili- ja muotialalle kevään yhteishaussa!

Kevään 2018 yhteishaussa on tarjolla runsaasti tekstiili- ja muotialan koulutusta. Ammatillisen koulutuksen haku on nyt meneillään, ja korkeakoulujen haku alkaa 14.3.2018.

Uudistunutta tekstiili – ja muotialan perustutkintoa voi hakea opiskelemaan 30 ammatilliseen oppilaitokseen. Opinnoissa voi suuntautua ompelijaksi, vaatturiksi, mittatilausompelijaksi, modistiksi, suutariksi, muotiassistentiksi, tekstiilihuoltajaksi, tekstiilin valmistajaksi tai sisustustekstiilien tai designtekstiilien valmistajaksi. Tutkinnon suorittanut voi työskennellä mm. valmistus-, myynti-, markkinointi- tai huoltotehtävissä.

Peruskoulun tai lukion päästötodistuksella hakijoiden on haettava yhteishaussa ammatilliseen koulutukseen 13.3.2018 mennessä. Ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon aiemmin suorittaneet voivat hakea ammatilliseen koulutukseen jatkuvassa haussa ympäri vuoden.

Ammatillisen tutkinnon tai lukion/ylioppilastukinnon suorittaneet voivat jatkaa opintojaan korkeakouluissa. Kevään yhteishaussa korkeakouluissa on tekstiili- ja muotialalla haettavana eri 17 kohdetta. Ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen koulutuksiin haetaan 14.3 alkavassa korkeakoulujen kevään yhteishaussa, joka jatkuu 28.3. asti.

Alan ammattikorkeakouluopintoja on tarjolla Kouvolassa XAMKissa, Helsingissä Metropoliassa, Lahdessa LAMKissa, Kuopiossa Savoniassa tai Hämeenlinnassa HAMKissa.

Ammattikorkeakoulututkinnon suorittanut voi täydentää osaamistaan suorittamalla ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon. YAMK vahvistaa osaamista vaatetusalan toimintakentällä, asiantuntija- ja esimiesasemassa toimittaessa ja soveltuu suoritettavaksi työn ohessa. Kevään yhteishaussa alan ainoa ylempi ammattikorkeakoulututkinto on Vestonomi (Ylempi AMK) Metropolia ammattikorkeakoulussa.

Yliopistossa opinnot kulkevat kandiopinnoista maisterintutkintoon –  ja mahdollisesti tohtorin tutkintoon asti. Yliopistoista alan opetusta on Aalto-yliopistossa ja Lapin yliopistossa. Aallon muodin koulutusohjelma sijoittui vuonna 2017 jo toista kertaa viiden parhaan joukkoon maailmanlaajuisessa arvioinnissa, jonka toteutti Business of Fashion.

Tutustu koulutustarjontaan, löydä oma opintopolkusi ja tee hakemus osoitteesta opintopolku.fi

Voit tutustua tekstiili- ja muotialan koulutuspolkuihin myös liiton sivuilla.