Hae Tekesiltä rahoitusta kansainvälistymiseen ja innovaatioihin – kasvupaketissa uusi Team Finland Explorer

Tekes auttaa yrityksiä kansainvälisille markkinoille uuden kasvupaketin avulla. Pakettiin kuuluvat uusi Team Finland Explorer -rahoitus sekä Tekesin rahoituspalveluista Innovaatioseteli, Digiboosti, Tempo, Kiito ja Messuavustus.

Uusi Team Finland Explorer kansainvälistymisen ensiaskeliin

Yritykset voivat hakea Tekesiltä uutta Team Finland Explorer -rahoitusta kansainvälisiin markkinaselvityksiin. Team Finland Explorer on 5000–10000 euron suuruinen avustus, jossa Tekesin rahoituksen osuus on 50 prosenttia projektin kustannuksista. Se on tarkoitettu vakiintunutta liiketoimintaa tekeville pk- tai midcap-yrityksille, jotka voivat ostaa rahoituksella asiantuntijapalveluja. Ostettavilla palveluilla yritys voi selvittää uusia vientimarkkinoita ja kehittää niille pääsemiseen tarvittavia valmiuksia.

Innovaatiosetelillä ketterästi innovaatiotoiminnan alkuun

Lokakuussa 2016 lanseeratulla innovaatiosetelillä pk-yritys voi ostaa uutta tietoa ja osaamista 5000 euron arvosta. Innovaatiosetelin kriteereissä nostetaan rimaa. Sen käyttöä suunnataan entistä selkeämmin itse innovaatioihin, kun taas vientimarkkinaselvityksiä rahoitetaan Team Finland Explorerilla.

Digiboostilla osaamista digitalisaatioon

Digiboosti-rahoitus on niinikään tarkoitettu pk- ja midcap -yrityksille, joilla on jo vakiintunutta liiketoimintaa. Rahoituksella yritys voi kasvattaa osaamistaan digitalisaation edellyttämiin toimintatapojen muutoksiin. Rahoituksen suuruus on enintään 50000 euroa, jossa Tekesin rahoituksen osuus on 50 prosenttia projektin kustannuksista. Uudistuneella Digiboostilla voidaan tuoda yritykseen osaamista joko palkkaamalla uusia henkilöitä tai ostopalveluilla.

Tempo vientimarkkinoille tähtääville startupeille

Tempo-rahoitus on tarkoitettu alle 5-vuotiaille startup-yrityksille, jotka tähtäävät vientimarkkinoille. Rahoituksen määrä on enintään 50 000 euroa. Tekesin rahoitus kattaa 75 prosenttia projektin kustannuksista. Tempon avulla startup-yritys voi testata liiketoimintakonseptinsa toimivuutta, hankkia palautetta asiakkailta, selvittää kysyntää vientimarkkinoilla ja toteuttaa nopeasti ensimmäisiä demoja.

Kiito-rahoitus ja Messuavustus ennallaan

Kiito-rahoituspalvelu ja Messuavustus pysyvät ennallaan. Kiito sopii yli 5-vuotiaille pk- ja midcap-yrityksille, jotka haluavat uudistua ja kasvaa merkittävästi kansainvälisillä markkinoilla. Messuavustus on tarkoitettu vähintään neljän pk-yrityksen ryhmälle, joka osallistuu toimialallaan merkittävään messutapahtumaan ulkomailla.

 

Kansainvälistymisen kasvupaketti on 30.6.2017 saakka jatkuva kokeilu, jonka jatkosta päätetään kesällä 2017.

Lähde: Tekesin verkkosivut

Lue myös ”Messutukien hakuprosessi kevenee – näin teet hyvän hakemuksen” sekä vastaa messuosallistumiskyselyymme!