Haku uuteen Finlayson Lab –harjoitteluohjelmaan on auki

Finlayson palkkaa viisi muotoilualan opiskelijaa tai vastavalmistunutta uuteen Finlayson Lab –ohjelmaan. Ohjelman haku alkaa tänään 2.11.. Valitut aloittavat Finlaysonin opissa 18.1.2016, pesti kestää vuoden.

Article image

Finlayson uskoo suomalaisen suunnittelun tulevaisuuteen ja haluaa panostaa siihen Finlayson Lab -harjoitteluohjelman myötä. Ohjelman tavoitteena on tarjota nuorille, vastavalmistuneille mahdollisuus päästä työskentelemään kaupallisen designin pariin. Aalto-yliopisto on mukana hankkeessa ja tarjoaa suunnittelijoille sparrausta harjoitteluohjelman aikana.

”Suomalaisen designin nousu alkoi vanhan kyseenalaistamisesta ja sen taantuma syntyneiden saavutusten liiasta kunnioittamisesta. Nyt on aika lähteä eteenpäin, ei rystyset valkoisena, vaan rennosti, mutta helvetin määrätietoisesti. Meille tämä tarkoittaa sitä, että perustamme Finlayson Labin, johon kutsumme kunnianhimoisia, herkkiä, häikäilemättömiä ja anarkistisia aivoja. Ainoa rajoitus on se, että näillä aivoilla täytyy olla muotoilualan koulutus. Joko niin että olet jo valmistunut tai valmistumassa”, kertoo Finlaysonin luova johtaja Petri Pesonen.

Työkokemuksen lisäksi valitut saavat valmennuksen designin kaupallistamisesta yhteistyössä Finlaysonin, sen asiakkaiden sekä Aalto-yliopiston kanssa.

Nuorille tarjotaan tasavertainen asema suunnitteluorganisaatiossa ja mahdollisuuden tutustua teolliseen kaupallistamisprosessiin. Finlayson Lab -ohjelmaan valitut saavat työpisteen Helsingin pääkonttorilta, työvälineet sekä harjoitteluajan palkan. Mahdollisista Finlaysonille lunastetuista töistä maksetaan lisäksi erillinen palkkio.

Finlayson Labiin voi hakea lähettämällä avoimen hakemuksen 30.11. mennessä osoitteeseen lab@finlayson.fi

Lähde ja kuva: Finlayson