Halti-hiilikuituahkio palkittiin ISPO Award -palkinnolla outdoor/talviretkeilyvarusteet-kategoriassa

Haltin uusi, erittäin kevyt ja kestävä hiilikuituahkio on suunniteltu talviretkeilyyn erittäin vaativissa olosuhteissa. Ahkion suunnittelussa tavoitteena on ollut luoda arktisille talvivaelluksille ja retkikuntakäyttöön kestävä, toiminnallinen ja kevyt ahkio, joka vaatii vain vähän huoltoa. Ahkio on suunniteltu ja valmistettu Suomessa.

Article image

Suunnitteluprosessin aikana ahkiota testattiin useaan otteeseen kenttäkäytössä yhteistyössä kokeneen naparetkeilijän ja eräkouluttajan Kari Vaiska Vainion kanssa.

Ahkion äärimmäinen keveys ja kestävyys perustuvat valittuihin teknisiin materiaaleihin. Pohja on valmistettu hiilikuidusta ja kevlarista sekä aisa hiilikuidusta. Leveän ja tasaisen pohjarakenteen ansiosta tavarat on helppo lastata ja purkaa.

Pohjassa on kaksi sintratusta polyeteenistä (UHMWPE) valmistettua jalasta. Materiaali on sama kuin maastohiihtosuksissa, tehden pohjasta hyvin liukuvan. Aisa on rakenteeltaan yksiosainen. Siinä ei ole rikkoutuvia liitoskohtia tai kiinnikkeitä, mikä lisää ahkion käytön huolettomuutta ja luotettavuutta.

Ahkion suunnitteluprojekti on osa Haltin 40-vuotisjuhlavuoden toimenpiteitä ja osaltaan kertoo yrityksen paluusta takaisin juurilleen arktisen seikkailun ja retkeilyn pariin.

Lähde: Halti