Hyviä kokemuksia maahanmuuttajien työllistämisestä – yritykset ehtivät vielä mukaan

Suomen Tekstiili ja Muoti on käynnistänyt Maahanmuuttajat töissä tekstiili- ja muotialalla -projektin. Liikkeelle lähdettiin yrityksille suunnatulla tilaisuudella, jossa kuultiin kokemuksia maahanmuuttajien ja turvapaikanhakijoiden työllistämisestä.

Rekrytointipolku

1. Yritys kertoo, millaisiin tehtäviin se tarvitsee työntekijöitä ja millaisia vaatimuksia uusille työntekijöille on.

2. Startup Refugees kartoittaa sopivia hakijoita ja esihaastattelee heidät.

3. Yritys haastattelee hakijat ja tekee valinnan uusista työntekijöistä.

4. Suomen Tekstiili & Muoti ja Startup Refugees järjestävät uusille työntekijöille koulutusta suomalaisen työelämän käytännöistä.

5. Startup Refugees auttaa uutta työntekijää ja yritystä käytännön asioiden hoitamisessa (esimerkiksi työluvan tarkistaminen, sopimusasiat, verokortti, palkanmaksu).

Monilla maahanmuuttajilla ja turvapaikanhakijoilla on alan osaamista, työkokemusta tai koulutusta. Haluamme auttaa työvoimaa etsiviä yrityksiä löytämään nämä tekijät.

Projekti on juuri käynnistymässä, ja kiinnostuneet yritykset ehtivät vielä mukaan.

Järjestimme helmikuun lopussa infotilaisuuden, jossa kumppanimme Startup Refugees kertoi, miten he käytännössä tukevat yrityksiä ja niiden uusia työntekijöitä. Kuulimme myös käytännön kokemuksia työllistämisestä teollisuusyrityksissä sekä koruja ja asusteita valmistavassa Aida Impactissa.

Startup Refugeesin kautta on tähän mennessä työllistynyt suomalaisyrityksiin noin 600 henkilöä. Heistä noin 70% tekee koko- tai osapäivästä työtä ja noin 30% tekee keikkatyötä.

”Tarjoamme yrityksille mahdollisuuden työllistää ammattitaitoisia maahanmuuttajia ja olla mukana yhteiskuntavastuutyössä”, kertoi Startup Refugeesin Maiju Mitrunen.

Startup Refugees on kartoittanut laajasti maahanmuuttajien ja turvapaikanhakijoiden osaamista. Osaamiskartoituksen on täyttänyt yhteensä noin 3000 henkilöä. Tässä joukossa on lukuisia tekstiilialan osaajia, jotka ovat erittäin kiinnostuneita työskentelystä alan yrityksissä. Osaajia voi löytyä alalle hyvin monenlaisiin tehtäviin käsityöstä ja ompelusta teolliseen työskentelyyn.

”Tietokannassamme on osaajia laidasta laitaan. Heillä on koulutusta, kokemusta ja osaamista eri aloilta”, kuvaili Liban Abdi Startup Refugeesista.

”Voimme myös järjestää lisää osaamiskartoituksia kohdennetusti niille alueille, joissa kiinnostuneita yrityksiä on”, Maiju Mitrunen kertoi.

Kokemuksia teollisuustyöstä ja koruyrityksestä

Infossa kuultiin esimerkkejä yrityksistä, jotka ovat palkanneet turvapaikanhakijoita teolliseen työhön, esimerkiksi eristeteollisuuteen ja kenkäteollisuuteen. Yrityksillä on ollut aiemmin vaikeuksia löytää suomalaista työvoimaa, ja kokemukset maahanmuuttajien työllistämisestä ovat olleet hyviä.

Koruja ja asusteita valmistavan Aida Impactin perustaja Elina Siira puolestaan kertoi tilaisuudessa toimintamallistaan, jossa hän työllistää osa-aikaisesti pakolaistaustaisia perheellisiä naisia. Hän kertoi haluavansa kohdistaa työllistämisen nimenomaan naisiin ja äiteihin, koska työllistymisellä on iso vaikutus koko perheeseen ja myös siihen, miten lapset integroituvat.

”Nyt on oikea aika olla yhteiskunnallinen yrittäjä, sillä asiakkaat kiinnittävät entistä enemmän huomiota siihen, mitä yritys tekee eri osa-alueilla. Yritys on ollut toiminnassa nyt vuoden, ja vastaanotto on ollut todella hyvä”, hän kertoi.

”Olen löytänyt Startup Refugeesin kautta monta huipputekijää, ja yhteistyö on ollut tosi helppoa. Voin suositella lämpimästi.”

Kiinnostuitko projektista? Kysy lisätietoja Mari Kamajalta.

Kuva: Startup Refugees / Miikka Pirinen