I Love Me -messut vastuullisen kuluttamisen äärellä

I Love Me -messut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 18.-20.10.2019. I love me kerää jälleen lokakuussa kaikki muodista, kauneudesta, terveydestä ja luonnonmukaisuudesta kiinnostuneet Messukeskukseen. Messuilla pysähdytään myös vastuullisen kuluttamisen äärelle.

Ympäristöahdistus vai syksyn hittikuosit – miten kuluttaja selviää muotitrendien keskellä? Tähän vastauksen voi saada messujen yleisökeskusteluista sekä näytteilleasettajien pisteillä.

Kokosimme laajasta näytteilleasettajien joukosta vinkit kotimaisista brändeistä.

1) hálo lapin mystiikkaa vaatteiden muodossa

hálo on suomalainen korkealaatuinen naisten vaatemerkki, jonka ajattoman kauniiden vaatteiden inspiraatio kumpuu Suomesta ja sen luonnosta. hálo edustaa ainutlaatuista suomalaista designia, ja brändin mallistoissa ilahduttaa erityisesti brändin omasuunnittelemat printit sekä tunnetun suomalaisen taiteilija Reidar Särestöniemen taideprintit. hálo 6u50.

2) Metsola eettisesti ja ekologisesti lasten- ja aikuistenvaatteita

Metsola on suomalainen vaatemerkki, joka on tunnettu ihanista kuoseista ja laadukkaista materiaaleista. Metsolan tavoitteena on luoda tuotteita, jotka kestävät hyvin aikaa ja ne olisi helppo kierrättää lapselta toiselle. Metsola 6s50.

3) Moiko oivaltavia ja funktionaalisia asusteita

Moiko on oivaltaviin ja funktionaalisiin asusteisiin keskittynyt design-merkki. Oivaltavuus Moikon tuotteissa on nähtävissä suvaitsevaisuutta ja kommunikointia lisäävissä moikkauslapasissa sekä heijastavissa asusteissa, jotka lisäävät turvallisuutta. Moiko 6s70.

4) Nanso – vaatekaapin kulmakivet haltuun

Nanso on vuonna 1921 perustettu suomalainen designtalo, joka tarjoaa laadukasta ja kestävää muotia naisille. Nanso on tunnettu uniikeista kuoseistaan, laadukkaista materiaaleista ja klassisista leikkauksista. Nansolta löydät vaatekaappisi kulmakivet; mekot ja hameet niin arkeen kuin juhlaan, ajanmukaiset neuleet ja trikoopuserot, monipuoliset mallit housuja sekä yöpaidat ja oloasut rentoon oleskeluun. Nanso Group Oy 6r48.

5) Papu rentoa ja graafista naisille ja lapsille

Papu on suomalainen lastenvaate- ja lifestylebrändi, joka tunnetaan laadukkaista ja graafisista unisex-tuotteista. Papun tuotteet on tehty kestämään aikaa ja käyttöä, ja ne valmistetaan mahdollisimman ekologisesti ja eettisesti hyviä työoloja kunnioittaen. Materiaalina käytetään erittäin laadukasta luomupuuvilla-elastaania. Tuotteiden tuotantopaikat on huolellisesti valittu. Papu 6s70.

6) Voglia laatua naisen arkeen

Voglia tarjoaa kertakäyttömuodin sijaan tuotteita, joiden arvo näkyy materiaalien ja työn laadussa, suomalaisen suunnittelun ajattomuudessa sekä vaatteiden oikeassa istuvuudessa. Voglia Oy 6t48.

7) Weecos Oy vastuullisia tuotteita verkosta

Weecos on verkossa toimiva kauppapaikka, jossa mukana olevat yritykset valmistavat tuotteensa vastuullisuuskriteerejä noudattaen. Weecos auttaa asiakkaitaan tekemään laadukkaita, kestävää kehitystä tukevia valintoja kokoamalla vastuulliset, edistykselliset designmerkit saman katon alle. Weecos Oy 6s70.

Messujen yleisökeskustelut pohtivat ympäristöasioita

Messujen eri keskusteluareenoiden ohjelmasta esiin nousevat niin vaatteen elinkaariajattelu ja tuotantoketjun läpinäkyvyys kuin ekologisen ja eettisen vaatteen valitsemiseen liittyvät kysymykset.

Miten ja miksi valita vastuullista muotia?

Ekologiset ja eettiset valinnat vaateostoksilla ovat tulleet jäädäkseen. Weecosin vetämässä keskustelussa vaateteollisuuden vastuullisuudesta keskustelemassa Papu Designin vastuullisuusvastaava Annariina Ruokamo, Eettisen kaupan puolesta ry:n vastuullisuusasiantuntija Maija Lumme sekä Weecos Second Hand -ryhmän ylläpitäjä ja tiedostava kuluttaja Susanne Romström.

Aika ja paikka: 19.10.2019 11:30 – 12:30, Lounge

Miten valitsen vastuullisesti valmistetun vaatteen?

Vastuullisten tuotteiden valinta voi olla myös helppoa. Aiheesta keskustelemassa Weecosin Hanna Lusila ja Anu Hurme.

Aika ja paikka: 18.10.2019 16:30 – 17:00, Lounge

Lue lisää I Love Me -messuista.