Image Wear järjestää opiskelijoille työvaatesuunnittelukilpailun – palkintona malliston toteuttaminen ja 1500 euroa

Työvaatevalmistaja Image Wearin järjestämässä kilpailussa vaatesuunnittelun opiskelijat suunnittelevat ravintola-alan malliston, joka ravistelee kokin ja tarjoilijan työasujen tuttuja kaavoja – kirjaimellisesti.

Image Wear on lanseerannut Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi Vuoden Nuori Työvaatesuunnittelija -kilpailun, jolla halutaan tukea suomalaista vaatesuunnittelua ja opiskelijoita sekä kannustaa nuoria työasujen maailmaan.

– Haluamme viestiä nuorille työvaatesuunnittelun olevan merkittävä osa vaatesuunnittelua ja designia. Hyvä työasu on paitsi osa yrityksen ilmettä, auttaa se työntekijöitä tekemään työnsä tehokkaammin, mukavammin ja turvallisemmin. Sadat tuhannet suomalaiset käyttävät päivittäin työasuja ja meidän tehtävämme Image Wearilla on räätälöidä niitä muuttuvien tarpeiden mukaan käytännöllisyyttä, turvallisuutta ja visuaalisuutta korostaen, yhtiön markkinointipäällikkö Jaana Helin-Kouhi kertoo.

Kilpailussa suunnitellaan toteuttamiskelpoinen ravintola-alan mallisto, joka koostuu tarjoilijan ja kokin asukokonaisuudesta. Tuomaristoon kuuluu Image Wearin edustajien lisäksi muotoilun, ravintola-alan, vaatesuunnittelun ja median asiantuntijoita. Yksi heistä on Ravinteli Berthan ja Ravinteli Huberin omistaja Mika Roito, joka tuo raatiin erityisesti työasujen loppukäyttäjän näkökulmaa.

– Ravintolatyö on fyysistä ahertamista, joten työvaatteiden tulee olla asianmukaiset ja mukavat päällä: ilmavia, liikkuvia ja toisaalta omaa kehoa suojaavia. Odotan erityisesti näkeväni kisassa teknisiä vaatteita, jotka eivät näytä sellaisilta ulospäin. Tällaisille kilpailuille on ravintola-alalla ehdottomasti kysyntää, sillä ne edesauttavat kehitystä ja korkealentoisistakin innovaatioista on mahdollista jalkauttaa joitakin muutoksia jo olemassa oleviin työasuihin, Roito jatkaa.

Sauma suureen mahdollisuuteen

Idea kilpailuun lähti valtakunnallisen Image Wear Työasupalvelu -myymäläverkoston johtaja Joni Mäenpäältä, jolla on mittavaa kokemusta niin työvaate- kuin ravintola-alankin puolelta. Mäenpää näki kilpailulle selkeän tarpeen ja mahdollisuuden tulevaisuuden taitajille.

– Halusin tuoda perinteisten vaatesuunnittelukilpailuiden sekaan jotakin uutta. Uskon, että opiskelijoilla on työvaatesuunnittelulle paljon annettavaa ja intoa innovatiivisuuteen – etsimme nyt nuorekkaita, toiminnallisia ja helppohoitoiseksi suunniteltuja ravintolatyöasuja, Mäenpää kommentoi.

Samoilla linjoilla on myös tuomariston puheenjohtajana toimiva Janne Vettenranta, joka on toinen Image Wearin pääomistajista.

– Työvaatteet uudistuvat nimenomaan käyttäjien ja valmistajien yhteisen kehityksen tuloksena. Valmistajana keräämme paljon palautetta käyttäjiltä ja seuraamme uusien materiaalien kehitystä, minkä pohjalta toteutamme uudistuksia mallistoomme, Vettenranta valottaa.

Image Wear palkitsee Vuoden Nuori Työasusuunnittelija 2017 -voittajan 1500 euron arvoisella stipendillä Helsingin Messukeskuksessa Gastro-messujen yhteydessä 14.–16.3.2018. Kilpailutyöt tulee palauttaa 31.10. 2017 mennessä. Kilpailuohjeet, säännöt ja palkinnon lisätiedot löydät Image Wearin sivuilta.