Insinööri-Suomesta kohti muodin ja lifestylen kansainvälistä kasvua

Suomalaiset muotibrändit ja -suunnittelijat näkyvät Helsingissä vahvasti tällä viikolla. Helsinki New - ja Pre Helsinki -tapahtumat, Match Made in HEL -muotinäytös lentokentällä sekä Aalto-yliopiston loppunäytös, näyttely ja muotiseminaari kokoavat yhteen niin kotimaiset kuin kansainvälisetkin muodin vaikuttajat.

Tapahtumat tuovat Helsinkiin noin sata kansainvälistä toimittajaa ja runsaasti muodin sisäänostajia eri maista. Helsinki New -viikon tavoitteena on kasvattaa suomalaisten muotibrändien kansainvälistä liiketoimintaa ja luoda verkostoja.

– Tapahtumat ovat tärkeitä, sillä ne houkuttelevat kansainvälisiä vieraita tutustumaan osaajiimme ja yrityksiimme paikan päälle. Suomalaisella muodilla on nostetta ja kysyntää. Se nähtiin esimeriksi juuri päättyneellä, elinkeinoministeri Olli Rehnin vetämällä vienninedistämismatkalla Koreassa ja Japanissa. Suomalaisen designin omaperäinen muotokieli puhuttelee näissä maissa, sanoo Suomen Tekstiili & Muoti ry:n toimitusjohtaja Anna-Kaisa Auvinen.

– Suomalaisella muodilla on hyvät mahdollisuudet kansainväliseen läpimurtoon.  Tarvitaan vain yhteinen vahva visio ja yhteistyötä sen toteuttamiseksi. Suomessa yritystukien instrumentit on rakennettu insinööritalouden näkökulmasta. Muoti- ja lifestylealan yritykset eivät kuitenkaan kaipaa tukea niinkään tuotekehitykseen kuin brändäykseen, markkinointiin ja viestintään. Ruotsissa myönnettiin äskettäin julkista rahaa 3 miljoonaa euroa viennin kehittämiseen, ja tuki suunnataan nimenomaan näihin osa-alueisiin, Auvinen jatkaa.

Aalto-yliopiston Näytös16 keskiviikkona on muodin koulutusohjelman vuosittainen näytös, ja Tekstiili16 -näyttely esittelee Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun opiskelijoiden tekstiilisuunnittelun osaamista. Suomen Tekstiili & Muoti tukee näyttelyä, joka on avoinna loppuviikon ajan Kaapelitehtaalla.

 

Tutustu viikon tapahtumiin:

www.helsinkinew.fi

www.prehelsinki.fi/

www.matchmadeinhel.com/

www.aaltofestival.fi

http://tekstiili16.aalto.fi/