IPR-oikeudet: Lisensointi ja brändiohjeistus vauhdittavat Finlaysonin kansainvälistymistä

IPR-oikeuksista huolehtiminen auttaa tuotteiden suojaamisen lisäksi liiketoiminnan kasvattamisessa. Finlaysonin lisensointiyhteistyöstä kerrotaan Suomen Tekstiili & Muoti ry:n IPR-oikeuksiin keskittyvässä julkaisussa.

IPR = Intellectual Property Rights = immateriaali-oikeudet / aineettomat oikeudet

Näin suojaat tuotteesi ja hyödynnät luovan työn tulokset: Mitä jokaisen yrityksen on tiedettävä IPR-oikeuksista -julkaisu tarjoaa 10 keskeistä vinkkiä IPR-oikeuksiin.

Finlayson on laajentanut liiketoimintaansa merkittävästi etenkin Aasiassa lisensointiyhteistyön kautta. IPR-oikeudet ovatkin tärkeitä paitsi tekstiili- ja muotialan tuotteiden suojaamiselle, myös yritysten liiketoiminnan kehittämiselle ja kansainvälistymiselle.

Finlaysonilla on nyt kolmisenkymmentä lisenssikumppania Aasiassa ja Euroopassa. Tulevina vuosina yhtiön lisenssiliiketoiminnan tulovirtaa kasvattaa merkittävällä tavalla yhteistyö, jossa Finlayson-myymälöitä ja shop-in-shoppeja avataan Kiinaan yhdessä paikallisen kumppanin kanssa.

Finlaysonin kuosit ja tavaramerkki ovat mukana aasialaisten kumppanien tuotevalikoimissa muun muassa kodintekstiileissä ja vaatteissa, paperitarvikkeissa, astioissa sekä muissa laadukkaissa tuotteissa.

Finlayson panostaa lisenssiliiketoiminnan kasvattamiseen myös jatkossa.

Brändiohjeistus ohjaa toimintaa

Finlaysonilla onkin koettu tärkeäksi laatia brändiohjeistus eli Brand Manual. Ohjeistuksessa kerrotaan brändin historiasta, arvoista, designfilosofiasta ja graafisesta ilmeestä. Lisäksi ohjeistuksessa on neuvoja brändin käytöstä pakkauksissa ja etiketeissä, markkinointiviestinnässä ja lisensoinnin yhteydessä. Se sisältää ohjeet brändin käytöstä myymälöiden konseptissa, esillepanossa ja myymälämateriaaleissa.

”Koemme tärkeäksi, että pystymme välittämään yhteistyökumppaneillemme ympäri maailman Finlaysonin upean tarinan, historian sekä arvopohjamme. Haluamme edesauttaa sitä, että Finlayson näkyy ja tuntuu samalta brändiltä sen kaikissa kohtaamispisteissä”, kertoo Finlaysonin Marketing Manager Elina Autio.

Lataa itsellesi Mitä jokaisen yrityksen on tiedettävä IPR-oikeuksista -julkaisu, josta saat 10 hyödyllistä vinkkiä tavaramerkkien, mallioikeuksien, patenttien ja muiden IPR-oikeuksien hyödyntämiseen.

Suomen Tekstiili & Muoti tarjoaa jäsenyrityksilleen neuvontaa IPR-kysymyksissä. Kysy lisää Varpu Laankoskelta!